hero

Mazda har nu stött SOS Barnbyar i tre år

2011-05-23
3258 visningar
seats

I tre år har Mazda Motor Europe nu stött SOS Barnbyars projekt i olika europeiska länder. I fjol utökades skaran av nationella säljbolag till sju stycken, som var involverade i projektet, Österrike, Belgien/Luxembourg, Kroatien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Spanien.

Förutom direkta ekonomiska bidrag har varje land stött de olika projekten med transporter och uppmuntrat varje Mazda-anställd att bli en SOS sponsor och att arbeta för organisationen som volontär.

- SOS Barnbyar gör mycket gott runtom i världen, säger Jeff Guyton, president och CEO för Mazda Motor Europe. I över 60 år har organisationen med sitt familjefokus givit behövande barn ett hem och en utbildning i deras egen kultur och religion. Och det är bl.a. detta som gör SOS Barnbyar så unika. Vi är hedrade att under tre år ha kunnat hjälpa till på olika sätt och vi känner även starkt för de som arbetar ideellt inom organisationen.

I Österrike, där SOS Barnbyar en gång grundades, fortsätter Mazda att stödja projektet Barbacus, ett terapeutiskt assisterat gruppboende vid barnbyn i Moosburg. Mazda i Belgien och Luxemburg har donerat en Mazda5 till barnbyn i Liedekerke och dessutom bidragit ekonomiskt så att barnen kan åka iväg till olika fritids- och sportanläggningar tillsammans med sina SOS-föräldrar.

Mazda Kroatien har donerat en Mazda3, vilken svarar för de dagliga transporterna i två olika SOS-byar. Mazda i Tjeckien har under det gångna året både samlat in pengar och tagit hand om SOS-barnen på olika sätt. Inte minst uppskattat blev det att få ”köra” och åka med i ett antal Mazda MX-5. Mazda i Ungern har gjort liknande aktiviteter

Mazda i Tyskland stödjer bl.a. ett träningscenter i Nüremberg med att stå för kostnaderna för inköp av teknisk utrustning. Under det lyckade världsrekordförsöket i höstas i Essen, där den längsta karavanen av Mazda MX-5 noterades av funktionärerna för Guinness rekordbok, samlades pengar in till SOS Barnbyar och tillsammans med en välkänd tysk TV-kock har SOS-barn laget mat i tysk TV.

I Spanien pågår en stor insamling i Mazdas regi med målet att kunna hjälpa 20.000 barn från Spanien, Latinamerika och Afrika att få ett hem i någon SOS-by. Mazda Spanien har även donerat två Mazda5 till en barnby i San Lorenzo de El Escorial, nära Madrid, för lokala transporter.

SOS Barnbyar är en politiskt och religiöst obunden organisation som arbetar runt om i världen för att förverkliga FN:s barnkonvention. I dag har organisationen verksamhet i över 130 länder och med närmare 500 olika barnbyar.

SOS Barnbyar har en unik inriktning på familjen och driver förutom familjehemmen medicinkliniker, skolor, förskolor, yrkesskolor och sociala center. Dessa aktiviteter har under årens lopp förändrat livet för hundratusentals barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan leva tillsammans med sina egna familjer.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30481 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26800 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26374 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...