hero

Mazda och Holmgrens Bil i samarbete

2014-03-24
3988 visningar
seats

Mazda Motor Sverige har inlett ett samarbete med Holmgrens Bil AB när det gäller försäljning och service av Mazda-bilar. I första hand gäller samarbetet södra Göteborg, där Holmgrens Bil AB nyligen förvärvade Frölunda Bilcenter AB, som sedan 2009 är en av Mazdas två återförsäljare i Göteborg.

- Samarbetet med Holmgrens Bil är början till något nytt och större när det gäller försäljningen av våra bilar i Sverige, säger Klaus Oest, vd Mazda Motor Sverige. Vår ambition att utveckla nätet av återförsäljare ytterligare är klar och vi ser stora möjligheter med en stark aktör som Holmgrens Bil.

Holmgrens Bil AB är ett familjeföretag med huvudkontor i Jönköping och har verksamhet på 13 orter i Småland och Blekinge, och nu även i Göteborg. Efter förvärvet av Frölunda Bilcenter AB sysselsätter Holmgrens Bil AB över 500 personer. Omsättningen under 2014 kommer att uppgå till ca 2,5 miljarder kronor. Samarbetet med Mazda Motor Sverige gäller i första hand endast södra Göteborg. Men eftersom Holmgrens Bil AB redan finns på orter där Mazda idag saknar representation kan det på sikt bli fråga om ytterligare samarbeten.

- Vi är glada och stolta över möjligheten att få representera Mazda - ett spännande varumärke som de senaste åren gjort stora framsteg när det gäller design och motorteknik och som dessutom är ett av de bilmärken som har allra högst produktkvalitet. Mazda har för närvarande kraftigt ökande försäljningssiffror och det skall bli riktigt spännande att få vara med på den framgångsresan, säger Benny Holmgren.

- Fortfarande kommer dock den klassiska mindre lokala Mazda-återförsäljaren vara kärnan i vår svenska verksamhet, fortsätter Klaus Oest. Men vi är naturligtvis medvetna om att det just nu händer mycket med strukturen inom den svenska bildistributionen. Det ska därför bli spännande att arbeta tillsammans med en så stor aktör som Holmgrens Bil.

Efter några svåra år under den globala krisen stormar Mazda nu kraftfullt fram, även på den svenska marknaden. I fjol blev ökningen hela 62 procent. Och framgångarna fortsätter även i år med stora ökningar. Dessutom introducerades nyligen helt nya Mazda3 och den är redan en av de modeller som hittills i år ökat allra mest i registreringsstatistiken.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30469 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26790 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26349 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24786 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...