hero

Mazda och samtidskonsten på Milan Design Week

2013-04-09
2520 visningar
seats

Design har en mycket framträdande roll för Mazdas nya generation av bilmodeller. För att ytterligare förstärka detta deltar Mazda i år på Milan Design Week, som arrangeras i den norditalienska staden den 9-14 april. Mazda har en egen utställningspaviljong, där nya Mazda6 visas upp med sina eleganta och prisbelönade linjer enligt nya designtemat ”KODO – Soul of Motion”.

Redan i januari satte Mazda upp sin paviljong i Milanos fashionabla Zona Tortona distrikt, Mazda Con-Temporary Space, MACS, som ett kulturellt forum för att presentera samtida konst och design i olika former. Här har olika italienska konstnärer ställt ut sina verk med ”Soul of Motion” som ett gemensamt tema. Hela tiden har nya Mazda6 varit ett permanent inslag i de olika konstnärernas utställningar. MACS pågår till slutet av april.

Under Milano Design Week kommer Giuliana Cunéaz stora konstnärliga arbete Forma Fluens att visas på MACS. Ett verk speciellt utfört för MACS med en blandning av videoinstallationer i 3D och HD, målade skärmarväggar, skulpturer, fotografier och teckningar. Allt för att betraktaren på ett så intressant sätt som möjligt skall kunna göra en virtuell resa genom ett metaforiskt landskap och där upptäcka och utforska nanoteknik och andra former av högteknologisk vetenskap.

- Min vilja att undersöka och försöka fånga dessa dynamiska omvandlingsprocesser har mycket gemensamt med Mazdas ambitioner att inte bara designa helt vanliga bilar, säger Giuliana Cunéaz. För Mazda handlar det om att använda KODO:s designelement för att skapa bilmodeller där estetik och teknik förenas i en övergripande design som ger en helt ny dimension av harmoni och känsla.

Om Milan Design Week
Milan Design Week ger konstnärer, företag och olika organisationer ett utmärkt tillfälle att presentera sina idéer och sina verk på platser runtom i Milano. Design Week har utvecklats ur ”Salone de Mobile”, en årlig möbelmässa som startade redan 1961. Som det största arrangemanget av sitt slag i världen lockar Milan Design Week idag cirka 2 500 utställare och runt 300 000 besökare till Milanos stora mässområde.

Om ”KODO – Soul of Motion”
Mazdas nya designtema “KODO – Soul of Motion” är utvecklad under ledning av Mazdas designchef Ikuo Maeda och har inspirerats av de vilda djurens olika rörelser, som t.ex. den snabbfotade gepardens energi och kraftfulla muskler. Mazdas KODO-design har redan uppmärksammats av både media och olika designorganisationer. Bl.a. har Mazda CX-5 fått tyska Auto Bilds ”2012 European Design Award” och konceptbilen Mazda Takeri tilldelats ”Automotive Brand Contest”. Nyligen fick Mazda6 utmärkelsen ”2013 Red Dot Design Award” och Mazda6 var även en av tre finalister när juryn för Årets Världsbil delade ut sitt designpris.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30469 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26790 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26349 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24786 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...