hero

Mazda och Toyota i nytt samarbete

2015-05-13
3254 visningar
seats

Mazda Motor Corporation och Toyota Motor Corporation har idag slutit avtal om ett ömsesidigt och långsiktigt samarbete. Genom att utnyttja de båda företagens olika resurser för att komplettera och förbättra varandras teknologier och produkter kommer detta samarbeta att resultera i nya bilmodeller som ännu bättre uppfyller kundernas olika behov runt om i världen.

 

En samarbetskommitte skall nu inrättas för att på bästa sätt utvärdera varje företags olika styrkor. Kommitten skall uppmuntra ett brett och meningsfullt samarbete på många olika områden, inklusive miljö och säkerhetsteknologier.

 

Toyotas President Akio Toyoda säger: ”Genom Skyactiv-teknologin och designtemat ”KODO – Soul of Motion” har Mazda bevisat att företaget alltid tänker på framtiden när det gäller fordon och teknik, samtidigt som man håller fast vid sina rötter när det gäller biltillverkning. På detta sätt har Mazda mycket gemensamt med Toyota när det gäller att alltid utveckla och bygga allt bättre bilar. Det gläder mig att våra två företag delar denna vison och nu kommer att samarbeta för att bättre kunna uppnå våra mål. Jag kan inte tänka mig någonting bättre än att tillsammans visa världen att de nästa 100 åren av bilmodeller kommer att vara lika intressanta och roliga som det första århundradets.”

Masamichi Kogai, Mazdas President och koncernchef, säger: ”Toyota är att företag som har visat orubblig beslutsamhet genom att agera på ett globalt ansvarsfullt sätt när det gäller miljöfrågor och i sin egenskap som biltillverkare i sin helthet. Jag har också en enorm respekt för Toyotas engagemang i sin strävan efter att hela tiden utveckla och tillverka allt bättre bilar. Vi inom Mazda kan även känna samhörighet med hur Toyota värnar om sina rötter och hur företaget tar hand om sina relationer i alla de samhällen och grupperingar där de är involverade. Det är inte undra på att Toyota som företag har den största aktning runt om i världen. Jag hoppas att vi genom att samarbeta med Toyota kan bygga bättre bilar med högre värde för konsumenterna, som också innebär en ökad produktionskapacitet i vår hemstad Hiroshima och i alla övriga orter där vi är representerade.”

 

Tidigare samarbeten mellan Mazda och Toyota har gällt att Mazda fått tillgång till Toyotas hybridteknik genom licensavtal och Mazdas tillverkning av en småbil för Toyota vid Mazdas Mexiko-fabrik.

 

Toyota och Mazda inser att det finns stora likheter mellan Mazdas grundläggande filosofi att bygga körglada bilar och Toyotas förpliktelse att alltid bygga bättre bilar samt företagets strukturella reformer, verklig konkurrenskraft och en hållbar tillväxt. Detta nya samarbetsavtal går betydligt längre än ett konventionellt avtal och syftar istället till att skapa nya värden för de båda bilfabrikernas produkter på medel- och lång sikt.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30480 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26798 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26373 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...