hero

Mazda ökar takten igen – ytterligare fem nya återförsäljare

2006-10-20
3014 visningar
seats

Mazda Motor Sverige klättrar inte bara i registreringsstatistiken och i branschens interna rankinglista, även återförsäljarenätet runtom i Sverige förstärks. Inte minst i Stockholms-trakten, där det snart finns fem Mazda-handlare.

- När vi startade för två och ett halvt år sedan hade vi ingen återförsäljare i Stockholm, säger Klaus Oest, VD för Mazda Motor Sverige. Nu ser det betydligt bättre ut. Nu fattas det egentligen bara en anläggning i de södra delarna.

I mitten av september öppnade Bernats Bil en exklusiv Mazda-anläggning i Länna i sydöstra Stockholms-området och snart står BilGruppens nybygge klart i Kungsängen, väster om Stockholm. BilGruppen är redan Mazda-återförsäljare i Enköping och Sala och öppnar under november månad företagets tredje anläggning i Kungsängen.

Nu är Stockholms-området nästan komplett

Tillsammans med Bjurkell Bil i Bromma, Europeiska Motorbolagen i Täby och KB Bilforum i Gustavsberg täcker nu Bernats Bil i Länna och BilGruppen i Kungsängen nästan hela Stockholms-området.

- Den sista pusselbiten är södra Stockholm där vi också hoppas hitta en passande återförsäljare inom en snar framtid, säger Klaus Oest.

I fjol startade fjorton nya Mazda-handlare i Sverige. I år har, förutom Bernats Bil och BilGruppen i Kungsängen, ytterligare tre nya Mazda-återförsäljare tillkommit. Carab i Kristinehamn började vid årsskiftet och sedan i somras representeras Mazda i Luleå av Bilarenan AB. Dessutom säljer numera Dahlqvist Bil Mazda även i Halmstad, liksom företaget tidigare gör i Kristianstad. Totalt har Mazda idag 53 försäljningsställen runtom i Sverige.