hero

Mazda ökar takten igen – ytterligare sex nya återförsäljare

2005-11-18
4263 visningar
seats

Nu börjar luckorna i Mazdas svenska återförsäljarenät att fyllas. Under den senaste tiden har sex nya återförsäljare startat sin verksamhet i Norrköping, Linköping, Eskilstuna, Östersund, Fagersta och Uddevalla. Under det senaste året har därmed Mazdas svenska återförsäljarenät fått 13 nya försäljningsställen.

- Vi är mycket nöjda med utvecklingen just nu, säger Klaus Oest, VD för Mazda Motor Sverige. Försäljningen ökar, hittills i år med drygt 22 %, och nu börjar vi även få ett rikstäckande nät av duktiga återförsäljare. Den senaste tidens tillskott innehåller ju även några av Sveriges större residens- och landsortsstäder.

Norrköping och Linköping
I Norrköping och Linköping är det Forema Bil AB som är nya återförsäljare för Mazda. Forema Bil AB ingår i Rejmekoncernen med 24 anläggningar för försäljning och service på 15 orter i Östergötland, Södermanland, Småland, Närke och Västmanland. Tage Rejmes Bil AB är idag Sveriges största familjeägda bilhandelsföretag. Det grundades 1950 och hade vid utgången av fjolåret 715 anställda och en omsättning på 2,17 miljarder kronor.

Eskilstuna
I Eskilstuna är det Motorcentralen som har tagit hand om Mazda-försäljningen. Mats Oscarsson startade bilförsäljning redan 1972. Idag drivs Motorcentralen av sönerna Mikael och Johan Oscarsson, där den senare ansvarar för Mazda-försäljningen. Företaget har 18 anställda och finns på Nystrandsgatan i Eskilstuna.

Östersund
JemtBil är nya återförsäljare för Mazda i Östersund. JemtBil är ett väletablerat bilhandelsföretag i Jämtland som sedan 1992 drivs av Jan Vestlund, vilken då tog övertog välkända Ivars Bil. Jan Vestlund har varit verksam i bilbranschen i 40 år i Sundsvall och Östersund. Företaget finns på Fagerbacken 82 i bilområdet Odenbacken i Östersund och har idag ett 30-tal anställda.

Fagersta
Ny återförsäljare för Mazda i Fagersta är familjeföretaget Bilcity i Fagersta AB. Bilcity startades redan 1969 av John Frimodig, som idag lämnat över VD-posten till sonen Peter Frimodig. Bilcity finns på Kristiansbergsvägen 17 i Fagersta och har sju anställda och egen serviceverkstad.

Uddevalla
Olle Rutgersson Bilcentrum AB har tidigare sålt Mazda i anläggningen i Henån. Men nu har företaget även startat Mazda-försäljning i Uddevalla. Olle Rutgersson Bilcentrum AB grundades redan 1964 på Orust. Det som började med en liten verkstad i Henån, har i dag vuxit till ett komplett bilföretag med en omsättning på cirka 140 miljoner kronor och 32 anställda.

- Nu har vi 54 Mazda-återförsäljare runt om i Sverige, säger Mazda Motor Sveriges VD Klaus Oest. Men ännu finns det några vita fläckar på vår Sverige-karta. Uppbyggnaden och utvecklingen av vårt återförsäljarenät har fortfarande en mycket hög prioritet.

Nya Mazda-återförsäljare sedan november 2004: Bjurkell Bil AB, Bromma
Motorbolagen i Täby, Täby
Gärsnäs Bil AB, Gärsnäs
Mazda i Växjö, Växjö
Eklunds Bil AB, Göteborg
Brandt Fordon AB, Vänersborg
Motorcity i Tuna AB, Borlänge
Forema Bil AB, Norrköping
Forema Bil AB, Linköping
Motorcentralen AB, Eskilstuna
JemtBil AB, Östersund
Bilcity i Fagersta AB, Fagersta
Olle Rutgersson Bilcentrum AB, Uddevalla

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31093 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26878 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...