hero

Mazda Stockholm Triathlon - nya tuffa utmaningar

2008-05-08
2411 visningar
seats

Mazda Motor Sverige blir titelsponsor för Stockholms nyaste sport- och motionsevenemang, Mazda Stockholm Triathlon.

Mazda har under ett par framgångsrika år sponsrat världens största triathlon, The London Triathlon, och valde att i år bli titelsponsor för tävlingen. Redan tidigare var Mazda UK titelsponsor för Mazda Blenheim Triathlon, på det stora godsets ägor, känt från Winston Churchills dagar.

Mazda Stockholm Triathlon är en ny folklig utmaning som formats så att alla intresserade, oberoende av kunskap och träningsnivå, ska ha möjlighet att delta. Tävlingen erbjuder tre olika nivåer från enklare motionsdistans till den olympiska distansen. Deltagarna kan välja att tävla såväl individuellt som i stafettlag om tre personer, där en lagmedlem simmar, en cyklar och en springer.

Vi har följt hur The London Triathlon i ett nära samarbete med Mazda utvecklats till att bli världens största triathlontävling, säger Martin Englund, VD IMG. Vi är övertygade om att detta samarbete med Mazda Motor Sverige ger oss möjligheten att utveckla Stockholm Triathlon till att bli en av de största triathlontävlingarna i världen. Mazda har visat att de är redo att ta en viktig roll i arbetet med att få sporten triathlon att växa sig stark i Sverige och titelsponsorskapet av Mazda Stockholm Triathlon är ett bevis på det åtagandet."

Spänningen, mångsidigheten och det fysiska idrottsutövandet i triathlon är något som passar vårt varumärke, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Mazdas samarbete med de engelska triathlon-arrangörerna har varit högst positivt och vi vill gärna fortsätta på denna väg.

Med Stockholm som skådeplats och möjligheten för deltagarna att bl.a. cykla på avstängda gator mitt i de centrala delarna, är det mycket intressant för oss att vara en del av detta nya sport- och motionsarrangemang. Hela vår Zoom Zoom filosofi handlar ju om glädjen och känslan av att göra någonting positivt, lekfullt eller på allvar.

Premiärdagen för Mazda Stockholm Triathlon äger rum den 24 augusti på Djurgården, Stockholm. Individuella anmälningar och laganmälan kan göras fram till och med veckan innan evenemanget. För anmälning eller ytterligare information besök www.stockholmtriathlon.se.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30479 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26797 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26372 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...