hero

Mazda tar hem produktionen av nästa bilmodell i CD-segmentet

2011-06-08
2261 visningar
seats

Mazda Motor Corporation har meddelat att företaget kommer att tillverka sin nästa bilmodell i CD-segmentet för den Nordamerikanska marknaden vid sin japanska fabrik Hofu Plant i Yamaguchi-provinsen. Detta som ett led i en pågående process för att öka effektivitetsvinsterna i sin globala produktion.

- Idag tillverkas Mazda6 på tre platser, Hofu Plant i Japan, AutoAlliance International (AAI) i Michigan, USA och FAW Car Co. Ltd. i Changchun, Jilin-provinsen i Kina. Vår intention är att tillverka nästa bil i CD-segmentet även för Nordamerika i Hofu Plant för att öka effektiviteten av både produktion och våra investeringar, säger Takashi Yamanouchi, styrelseordförande, president och CEO, Mazda Motor Corporation. Detta beslut togs efter en mycket noggrann utvärdering av samtliga risker och möjligheter, inklusive det globala behovet av produktion, förändrad efterfrågan i Nordamerika och olika valutakurser. Vår strävan i framtiden är dock att behålla och öka våra marknadsandelar i USA.

Nuvarande Nordamerikanska version av Mazda6 kommer att fortsätta att tillverkas i AAI till slutet av modellens livscykel. Mazda studerar för närvarande tillsammans med Ford olika möjligheter för AAI i framtiden.

- Beslutet att lägga framtida tillverkning av en ny bilmodell i CD-segmentet till Hofu Plant är av många orsaker det rätta, säger Yamanouchi vidare. Dock har vi ett samarbete med Ford, vår samarbetspartner i AAI, och diskuterar just nu potentiella framtida möjligheter för fabriken i Michigan. Mazda och Ford har haft ett nära samarbete i över 30 år. Vi har samarbetat om projekt där det finns ömsesidiga fördelar och båda företagen är fast beslutna att fortsätta detta strategiska partnerskap.

När AAI etablerades 1985 hette företaget Mazda Motor Manufacturing (USA) Corporation. 1992 blev företaget ett joint venture tillsammans med Ford Motor Company och ändrade då namn till AutoAlliance International Inc. Sedan produktionen startade 1987 har fabriken hittills tillverkat över 1,7 miljoner Mazda-bilar, inklusive Mazda MX-6, Mazda 626 och Mazda6. Tillverkningen av Mazda6 startade vid AAI år 2002 och till dags dato har fabriken byggt över en halv miljon Mazda6.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30477 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26797 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26364 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24787 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...