hero

Mazdas pristagare vill minska våldet i Afrika

2014-03-09
2283 visningar
seats

Jeff Guyton, president Mazda Motor Europe, utdelade i samband med den internationella bilsalongen i Geneve det allra första ”Mazda Make Things Better Award” till den 23-årige finska läkarstudenten Antti Junkkari. Prissumman är på €10 000.

Det var i samband med Världstoppmötet för tidigare mottagare av Nobels fredspris i Warszawa ifjol höst, som Mazda utlyste ett nytt pris för unga forskare, vilka aktivt främjar freden i världen genom nya idéer. Antti Junkkaris vinnande förslag, bland 120 inlämnade bidrag, går ut på att använda interaktiva radioprogram för att bekämpa det utbredda användandet av skjutvapen i Afrika. Genom att på ett innovativt sätt använda moderna  kanaler för opinionsbildning skall våldet minska och samtidigt förbättra vardagslivet för lokalbefolkningen.

Mazdas officiella deltagande i Annti Junkkaris projekt  “Raising Awareness on Small Arms through Interactive Radio Programmes”, börjar redan i april när företaget bekostar Junkkaris första planeringsresa till Zambia. Efter denna första kontakt med landet tänker Junkkari, som studerar neurokirurgi i Finland, använda prissumman till att starta lokala grupper och interaktiva radioprogram

Antti Junkkaris tanke är att använda radion, som fortfarande är det mest effektiva kommunikationsmedlet i stora delar av Afrika, för att till en början informera främst Nigerias och Zambias befolkning om de svåra skador som skjutvapen åstadkommer. De ungas användande av skjutvapen är ett mycket stort problem, eftersom dessa är mycket lätta att få tag på. Förhoppningsvis kan projektet senare spridas till andra områden i Afrika.

- Mazdas support till projektet är helt avgörande, säger Junkkari. Och jag ser verkligen fram emot att få starta projektet och samarbetet med Mazda. Tillsammans kommer vi att skapa någonting genialiskt och helt unikt.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30477 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26797 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26363 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24787 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...