hero

Mazdas ungdompris vill skapa fred i världen

2014-12-10
1915 visningar
seats

I samband med det 14:e Världstoppmötet för tidigare mottagare av Nobels fredspris i Rom den 14 december lanserar Mazda den andra upplagan av ”Mazda Make Things Better Award”. Prissumman på 10 000 euro går till den unga forskare som kan presentera det projekt som på bästa sätt främjar freden i världen genom att använda nya moderna tekniker. Mazda, som är en ledande samarbetspartner till Världstoppmötet, lanserar priset i samband med ”Youth Summit Workshop”, det speciella toppmötet för framtidens unga ledare.

- I Mazda har vi varit tvungna att vara kreativa under årens lopp för att klara olika utmaningar. Vi har därför utvecklat en företagsanda med att aldrig ge upp och att hela tiden utmana gängse konventioner, säger Wojciech Halarewicz, Vice President Communications, Mazda Motor Europe. Vi har stor respekt för de som delar detta synsätt och denna anda. Därför instiftade vi utmärkelsen ”Mazda Make Things Better Award” för att stödja unga människor som är villiga att stå upp för sina idéer och försöker att göra världen mera fridfull. Jag är därför stolt att kunna säga att Mazda fortsätter att dela ut detta fredspris.

Det var vid fjolårets Världstoppmöte för tidigare mottagare av Nobels fredspris i Warzawa som priset för första gången utlystes. Den första mottagaren av prissumman var den då 23-årige finländaren och läkarstudenten Antti Junkkari för sitt projekt om hur man genom att använda interaktiva radioprogram kan bekämpa det utbredda användandet av illegala skjutvapen i Afrika.

- Tillsammans med vårt team är jag mycket tacksam för priset och för det framgångsrika samarbetet med Mazda, säger Antti Junkkari, som också deltar i årets ”Youth Summit Workshop”. Tack vare Mazdas bidrag har vi lyckats driva projektet ett stort steg framåt. Jag önskar alla deltagare i nästa ”Mazda Make Things Better Award” lycka till.

Personer under 30 år, liksom grupper eller ideella organisationer med medlemmar under 30 år, har möjlighet att delta i tävlingen. Prissumman på 10 000 euro får enbart användas till att utveckla det vinnande projektet. De ansökningar som kommer in under Världstoppmötet i Rom bedöms av en jury och i slutet av januari offentliggörs finalisterna. Dessa har sedan en möjlighet att utveckla sitt projekt inför juryn under februari. Senare under våren 2015 koras det segrande projektet.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31090 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26877 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...