hero

Nu ökar marknadsandelen kraftigt för Mazda i Sverige

2009-04-01
2186 visningar
seats

Mazda har börjat bilåret bra i Sverige. Under fjolåret hade Mazda en marknadsandel på 1,54 procent. Första kvartalet i år blev marknadsandelen för personbilar 2,29 procent. Dessutom startar två nya Mazda-återförsäljare sin verksamhet under april månad.

När den totala bilmarknaden minskar, fortsätter Mazda att stärka sin ställning. Sedan Mazda Motor Europe tog över distributionen i Sverige genom ett helägt dotterbolag för exakt fem år sedan, har försäljningen ökat kraftigt. 2004 var marknadsandelen nere i drygt en procent. Nu är den uppe i över två procent.

Nästan tre procent i mars
- Det var länge sedan som Mazda hade en så hög marknadsandel i Sverige. I mars blev den nästan tre procent, för att vara exakt 2,97 procent. Vi har målmedvetet och med högsta prioritet byggt upp vårt nät av återförsäljare. I kombination med ett intressant och brett modellprogram ger detta resultat som syns i registreringsstatistiken, säger Klaus Oest, VD för Mazda Motor Sverige.

- Både Mazda2 och Mazda6 säljer bra, fortsätter Klaus Oest. Vi är dessutom mycket nöjda med slutförsäljningen av den nuvarande Mazda3-modellen. Kvar i lager finns endast ett fåtal bilar, som knappt kommer att räcka till introduktionen av nya Mazda3 i början av juni.

Medan totalmarknaden hittills i år minskat med 28,9 procent har Mazdas försäljning minskat med 17,8 procent. I mars minskade de totala svenska personbilsregistreringarna med 23,4 procent, medan Mazdas registreringar minskade med enbart 9 procent. Totalt har Mazda hittills i år registrerat 1.010 personbilar mot 1.228 under samma tid ifjol.


Nya återförsäljare i Göteborg och Karlstad
Under april månad startar dessutom två nya Mazda-återförsäljare, Frölunda Bilcenter AB i Göteborgs-området och Scanauto i Karlstad.

Scanauto i Karlstad, på Körkarlsvägen 11 i Bergviks-området vid utfarten mot Göteborg, har tidigare under många år sålt Mazda. Företaget har hela tiden varit auktoriserad serviceverkstad och nu återupptas även försäljningen av nya Mazda-bilar.

Frölunda Bilcenter AB blir ett komplement till Eklunds Bil AB i Göteborgs-området.
Adressen till Mazdas nya exklusiva Göteborgs-återförsäljare är Femvägsskälet 1. Både Scanauto i Karlstad och Frölunda Bilcenter AB är fullserviceanläggningar med både bilförsäljning, serviceverkstad och plåtverkstad.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31091 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26877 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...