hero

Nya Mazda-återförsäljare

2005-08-01
5853 visningar
seats

Nu börjar den nya svenska Mazda-organisationen, vilken startade sin verksamhet för ett drygt år sedan, presentera ett flertal nya återförsäljare. Den senaste tiden har ytterligare en återförsäjlare i Göteborg, Eklunds Bil AB, Brandt Fordon AB i Vänersborg och Motorcity i Tuna AB i Borlänge börjat sälja Mazda.

En av de främsta prioriteringarna för den nya svenska Mazda-organisationen, som är ett helägt dotterbolag till Mazda Motor Europe, är att utveckla återförsäljarenätet. I slutet av 2004 och i början av detta år startade fyra nya Mazda-återförsäljare, varav två exklusiva anläggningar i Stockholm, sin verksamhet. Nu har ytterligare tre tillkommit.

Eklunds BIL AB i Göteborg drivs av 34-årige Reimond Eklund, vilken redan som 18-åring började handla med bilar. Den nya exklusiva Mazda-anläggningen ligger ganska centralt i Göteborg vid det norra brofästet av Göta Älvbron. Planer finns redan för att bygga ut anläggningen.

Eklunds Bil AB och Brandt Fordon AB i Vänersborg startade Mazda-försäljningen i slutet av juli. Brandt Fordon AB ingår i Bröderna Brandt Bil AB med sexton anläggningar på tolv olika orter i västra Sverige. Familjeföretaget tillhör Sveriges äldsta inom bilförsäljning och startade redan 1929. Brandt Fordon AB i Vänersborg ligger centralt placerat i Trestad Center.

Mazdas nya återförsäljare i Borlänge, Motorcity i Tuna AB, är också ett familjeföretag, om än inte lika gammalt som Bröderna Brandt Bil AB. Motorcity i Tuna AB startade 1968 och drivs av familjen Sundqvist med Ove Sundqvist som företagsledare. Försäljningsanläggningen finns på Gjutargatan 38, Norra Backa Industriområde, i Borlänge. Motorcity i Tuna AB har sålt Mazda sedan maj månad.

- Nu har vi 48 Mazda-återförsäljare, men redan under hösten ser det ut som om vi skulle kunna öppna ytterligare ett flertal nya återförsäljare på viktiga orter i Sverige, säger Mazda Motor Sveriges VD Klaus Oest.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31090 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26877 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...