hero

Mazda hybridbilar doneras till brandkåren i Orange County

2006-06-23
2363 visningar
seats

De första tio elhybridbilarna från Mazda har nu donerats till brandmyndigheterna i Orange County, strax söder om Los Angeles i Kalifornien. Totalt skall 30 Mazda Tribute HEV under två år lånas till till olika brandmyndigheter i området av Mazda Nordamerika, som har sitt huvudkontor i Irvine, Orange County.

Mazda har under lång tid utvecklat vätgasdrift och har idag ett antal bilar rullande på de japanska vägarna. Nu har fabriken även elhybridbilar i produktion. Fyrhjulsdrivna Mazda Tribute har försetts med en 2.3 liters MZR-bensinmotor och ett elhybridsystem.

I jämförelse med den vanliga tre liters V6-motorn i Mazda Tribute ger hybrid-versionen en avsevärd förbättrad bensinförbrukning och klarar Kaliforniens hårdaste miljökrav, SULEV, Super Ultra Law Emissions Vehicle, och AT-PZEV, Advanced Technology Partial Emission Vehicle, de strängaste miljökrav som finns i USA.

Orange Countys tio nya Mazda Tribute HEV är lackerade i regionens typiska brandfordonsfärger rött och vitt och används mestadels som stabs- och ledningsbilar. All data angående bilarna samlas in, utvärderas och användas för att ytterligare förbättre Mazdas hybridteknik i framtiden.