hero

Mazda CX-3 nu i Sverige!

2015-08-14
10546 visningar
seats

Nu har helt nya Mazda CX-3, en kompakt crossover, som redan fått många positiva omdömen för både sin design, teknik, köregenskaper och höga materialkvalitet, nått de svenska återförsäljarna. En första omgång på cirka 200 bilar har dels levererats till de första kunderna och dels blivit demonstrationsbilar hos Mazda-återförsäljarna.

 

- Redan när vi såg protypen första gången kände vi att det här skulle bli en ny succé, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Och det ser verkligen ut att stämma. För närvarande har vi en orderbank på närmare 500 bilar, men nu börjar leveranserna från Japan på att komma. Men tyvärr lär vi inte få så många bilar som vi nog skulle kunna sälja. Mazdas fabriker går för fullt. Men vi arbetar givetvis för att få fler än de 850 bilar som fabriken allokerat till den svenska marknaden under 2015.

 

Redan orderbank på 500 bilar

Helt nya Mazda CX-3 är utvecklad för att sätta en ny standard för det mindre SUV-segmentet med en kombination av modernaste teknologi, design och en flexibel förarorienterad interiör. Den har all tillgänglig Skyactiv-teknologi och följer i spåren på övriga nya Mazda-modeller när det gäller säkerhetssystem och det mångfallt prisbelönade designtemat ” KODO – Soul of Motion”. Nya Mazda CX-3 har t.ex. redan erövrat det tyska designpriset ”Red Dot Design”.

 

Målet för Mazdas designers med nya CX-3 var att försöka ge bilen en renhet i formen, som dessutom inte direkt hänför den till något traditionellt segment. På så sätt är nya CX-3 en äkta crossover. En bil där du sitter litet högre och där du har en kombibils alla flexibla lastmöjligheter.

 

Avancerade säkerhetssystem

Och ny Mazda CX-3 är verkligen flexibel. Du kan få den med både bensin- och dieselmotorer, med framhjulsdrift eller Mazdas lovordade fyrhjulsdrivna AWD-system, med 6-växlade manuella eller automatiska växellådor. Och säkerhetssystemen är imponerande. Samtliga Mazda från den nya Skyactiv-generationen har t..ex. autobroms i stadstrafik som standard, liksom bränslebesparande start/stopp-systemet i-stop. Beroende på utrustningsnivå kan du också få bl.a. filbytesvarning, döda vinkeln övervakning med övervakning av korsande trafik vid backning, adaptivt kurvljus, automatisk helljuskontroll, adaptiv farthållare och Smart Brake Support för landsväg och motorväg

 

När det gäller utrustning i övrigt finns starthjälp i backe som standard och uppkopplingssystemet MZD Connect som kan skötas via vredet på mittkonsolen, från den 7 tum stora pekskärmen eller via röststyrning. Du kan få ett nyare och modernare navigeringssystem, backamera, en head-up display som sitter rakt fram i förarens synfält och på den mest utrustade Optium-modellen får du även en ljudanläggning från Bose.

 

Från 169 900 kronor

Nya Mazda CX-3 finns på den svenska marknaden i tre olika utrustningsversioner, Core, Vision och Optimum. Redan Core är välutrustad och inte någon basversion som bara finns som inropare. Sådana versioner finns inte längre i Mazdas modellprogram. Priserna börjar på 169 900 kronor för en framhjulsdriven Mazda CX-3 Core med en två liters bensinmotor på 120 hästkrafter och manuell 6-växlad växellåda och med en genomsnittlig bränsleförbrukning på 5,9 l/100 km. En fullutrustad Optimum med fyrhjulsdrift och 6-växlad automatisk växellåda kostar 231 900 kronor, men då får du även en starkare bensinmotor på 150 hästkrafter, som dessutom har Mazdas unika återvinningssystem för retardationsenergin, i-ELOOP, vilket bl.a. använder en superkondensator.

 

En CX-3 Optimum automat, fast med en 1,5 liters dieselmotor på 105 hästkrafter, kostar ytterligare 12 000 kronor. Denna modell har en så låg bränsleförbrukning som 5,2 l/100 km.

 

10 års garanti

Mazda erbjuder dessutom marknadens starkaste garantipaket med hela 10 års garanti eller 15 000 mils körning. Den 3-åriga nybilsgarantin har sedan ett par år tillbaka förlängts med en 7-årig vittomfattande komponentgaranti. Dessutom har alla nya Mazda-bilar 3 års vagnskadegaranti, 12 års garanti mot genomrostning, 3 års lackgaranti och upp till 10 års Mazda Assistans om en årlig service genomförs hos en auktoriserad Mazda-verkstad.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31090 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26877 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...