hero

Mazda2 nu miljöbil även med bensinmotor

2011-02-20
2398 visningar
seats

Nu finns Mazda2 som miljöbil på den svenska marknaden - även med en snål bensinmotor!
Tidigare har bara dieselmotorn klarat den svenska gränsen för miljöbil med ett CO2 -värde på under 120 gr/km. Men bensinmotorn har utvecklats och drar nu bara 5,1 l/100 km, vilket innebär ett CO2 -värde på 119 gr/km. Samtidigt har Årets Världsbil 2008 uppdaterats både när det gäller exteriör, interiör och komfort.

Mera bil för pengarna
Tidigare fanns Mazdas 1.3 liters bensinmotor i två versioner på 75 eller 84 hästkrafter. Nu renodlas det svenska modellprogrammet och kvar blir endast versionen med 84 hästkrafter – till samma pris som den tidigare 75-hästaren! Men dessutom har utrustningen i Advance-modellen förbättrats med både färddator, som även har ett system för hastighetskontroll, och yttertemperaturmätare till samma pris som tidigare – 134.900 kronor.

Redan Advance-modellen har riklig utrustning som t.ex. färddator, fjärrstyrt centrallås, 15 tums stålfälgar, manuell luftkonditionering, elmanövrerade, eluppvärmda och fällbara yttre backspeglar, elektriska fönsterhissar fram, radio/CD med MP3 funktion, AUX och fyra högtalare samt rattmonterade kontrollknappar till audiosystemet.

För 7.500 kronor kan du uppgradera din Mazda2 Advance till AdvancePlus. Då får du även 15 tums lättmetallfälgar, regnsensor, autolight, dimljus fram, elektriska fönsterhissar även bak samt läderklädd ratt och växelspaksknopp. Denna version har prissänkts med 2.500 kr.

I det svenska modellprogrammet finns även en 1.5 liters bensinmotor på 102 hästkrafter i  Sport-version, som även har både farthållare, 16 tums lättmetallfälgar, sportpaket med sidokjolar och bakre takspoiler, automatisk klimatanläggning och sex högtalare till audiosystemet. Denna modell har prissänkts med hela 6.400 kronor och kostar nu 158.500 kronor.


Mazda2 nu även med automatlåda
Men dessutom kan du nu även få Mazda2 med en fyrväxlad automatisk växellåda till den starkare 1.5 litersmotorn på 102 hästkrafter. Denna nya automatiska växellåda har ett flertal inställningsmöjligheter för olika väg-, trafik- och väderlekssituationer.

När nya Mazda2 först kom till Europa under 2007 var det inget mindre än en revolution inom bilindustrin, som oftast bygger större och tyngre modeller vid varje generationsskifte. Men nya Mazda2 var 100 kilo lättare än sin föregångare tack vare Mazdas unika gramstrategi. Men trots det var den mer krocksäker och hade mer säkerhetsutrustning. Den klarade maximala fem stjärnor i Euro NCAP:s krocktester.

Redan innan uppdateringen fick Mazda2 mycket beröm för sin moderna design. Samtidigt som den valdes till årets världsbil, fick den även ett andrapris av världsjuryn i den speciella designavdelningen. Nu har Mazda2 bl.a. fått en ny front som bättre följer utformningen hos andra Mazda-modeller

Bättre komfort
Nya uppdaterade Mazda2 har förbättrad komfort. För att åstadkomma detta har Mazdas ingenjörer bl.a. ökat vridstyvheten på vissa ställen runt fjädringens infästningar, ändrat tjockleken på stödplåtarna som förenar torpedväggen med den övre delen av stötdämpartornen och förändrat de bakre hjulhusens stötplåtar samtidigt som antalet svetspunkter ökat, utan att för den skull vikten blivit högre. En mängd små detaljer som ger nya Mazda2 bättre komfort, utan att för den skull minska de omvittnade roliga köregenskaperna.

Nya uppdaterade Mazda2 har samma höga säkerhet, som tidigare gav den fem stjärnor i Euro NCAP. ABS-bromsarna har elektronisk bromskraftsfördelning (EBD) och nödbromsassistans (EBA). Samtliga modeller har även dynamisk stabilitetskontroll (DSC) och antispinnsystem (TCS). På nya Mazda2 har bromssystemet förbättrats ytterligare genom att nödbromsassistansen förstärkts.  Mazda2 har totalt sex airbags och ISOFIX barnstolsfästen finns på de yttre bakre sittplatserna.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30445 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26778 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26322 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24780 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...