hero

Mazda Route3: Nya Mazda3 nu i Moskva på väg till Frankfurt

2013-09-02
2975 visningar
seats

”Mazda Route3 – Hiroshima to Frankfurt Challenger Tour 2013” har nu utan problem nått Rysslands huvudstad Moskva på sin resa från fabriken Hofu Plant utanför Hiroshima och till bilsalongen i Frankfurt. De åtta splitter nya Mazda3 KombiSedan har nu kört ungefär 12 500 kilometer av den totala sträckan på cirka 15 000 kilometer.

Den transsibiriska vägen från Vladivostok och till Moskva har varit av en högst blandad kvalitet. Korta sträckor av motorväg har blandats med nylagda asfaltsträckor, gamla asfalterade sträckor med stora och förrädiska gropar samt långa sträckor av dåliga grusvägar. Detta har givetvis satt de helt nya Mazda3-bilarna på hårda prov, som de klarat utan några som helst problem mer än ett par punkteringar och en trasig vindruta.

Under de tre senaste etapperna från Krasnojarsk till Moskva har de internationella motorjournalisterna bl.a. kunnat se Rysslands största kraftverk och kört på en av världens äldsta vägar, Chuysky Tract. De tog en bensträckare vid stranden till Chany-sjön, där ortsborna tror att sjön gömmer ett människoätande monster, längre västerut besågs de märkliga isgrottorna i Kungar. De nya Mazda3-bilarna passerade Uralbergen och därmed var de äntligen i Europa.

Innan Mazda3-karavanen i lördags kväll anlände till Moskva gjorde de också korta stopp vid två av Rysslands mest berömda gamla befästningar i Kazan och Nizhny Novgorod. Väl i Moskva körde de nya Mazda3-bilarna ett varv under Festival of Speed, Rysslands motsvarighet till välkända Goodwood Festival i England.

Den sjunde gruppen av motorjournalister startade idag den sista etappen, 2 500 kilometer lång, som skall ta de nya Mazda3-bilarna till bilsalongen i Frankfurt via de tre europeiska huvudstäderna Minsk, Warszawa och Berlin.

Om Mazda Route3
Genom ”Mazda Route3 – Hiroshima to Frankfurt Challenger Tour 2013” vill Mazda på ett annorlunda sätt bevisa kvaliteten på sin helt nya mellanklassbil Mazda3. Detta är tredje gången som nya Mazda-bilar får göra ungefär samma extrema testresa från Japan via Ryssland, Vitryssland och Polen till bilsalongen i Frankfurt. De tidigare resorna skedde 1977 och 1990, då vägnätet givetvis var ännu sämre än dagens, som dock har långt kvar till acceptabel nivå för att vara den huvudväg som förbinder Moskva med Vladivostok.

Den här gången körs de åtta helt nya Mazda3-bilarna av journalister, mestadels från Europa, men även från Australien. Totalt är resan indelad i sju etapper och bilarna passerar inte mindre än nio tidszoner på sin väg från Vladivostok till Frankfurt.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30481 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26800 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26374 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...