hero

Världspremiär för helt nya Mazda3 Hatchback

2013-06-26
4249 visningar
seats

Mazda har under dagen visat sin helt nya Mazda3 Hatchback på flera ställen runt om i världen för journalister, bloggare, sociala medier och återförsäljare. Världspremiären skedde på fem olika ställen, inklusive tre i Europa.

Ungefär samtidigt visades nya Mazda3 i London, Istanbul, St. Petersburg, New York och Melbourne. Den helt nya generationen av Mazdas bästsäljande bilmodell genom alla tider blir den tredje modellen med det nya designspråket ”KODO – Soul of Motion” och med samtlig ny Skyactiv-teknologi. Nya Mazda3 följer därmed i spåren på CX-5, Mazdas kompakta crossover som lanserades under våren 2012, och mellanklassbilen Mazda6 med säljstart i december i fjol.

Skyactiv-teknologin är helt utvecklad av Mazda och innebär helt ny teknik med bl.a. lättare och mer bränsleeffektiva motorer och växellådor, chassin och karosstrukturer. Den nya Skyactiv- tekniken har även inneburit effektivare utvecklings- och tillverkningsprocesser, vilket tydligt syns i de vinster som Mazda nu kan redovisa.

- Allt hos nya Mazda3 är mycket spännande, från designen och känslan till de sportiga köregenskaperna, den direkta responsen, tillförlitligheten och de totala ägarkostnaderna, säger Jeff Guyton, president och CEO, Mazda Motor Europe. Vi har redan stora förväntningar på bilens framtida försäljningssiffror, men jag misstänker att dessa även kommer att överträffa våra högt ställda förväntningar.

Helt nya Mazda3, en kompakt mellanklassbil, kommer att stå för ungefär en tredjedel av Mazdas totala globala försäljning, och är en vital del av företagets framtida planer. Med över 130 utmärkelser sedan den första generationen av Mazda3 lanserades under 2003, har Mazdas utvecklingsingenjörer på alla sätt försökt höja ribban ytterligare i detta mycket konkurrensutsatta segment. Mazda3 har som första nya Mazda-modell en helt nydesignad interiör enligt KODOs designtema för högsta komfort och utmärkt användarvänlighet. Mazda3 har även ett helt nytt infotainment system. Med bl.a. ett helt fritt Aha-system är nya Mazda3 en av de första bilarna i segmentet som har ständig internetuppkoppling.

Helt nya Mazda3 är även den senaste modellen utvecklad med ”Sustainable Zoom-Zoom”, Mazdas långsiktiga strategi för att bygga bränsleeffektiva och säkra bilar som fortfarande är roliga och underhållande att köra. Nya Mazda3 har därför både Mazdas stopp/start-system i-stop och även på vissa modeller i-ELOOP, Mazdas system för att ta tillvara på bromsenergin. Bilen får givetvis även de nyutvecklade Skyactiv-motorerna och
 -växellådorna och med ett antal andra Skyactiv-tekniker skall nya Mazda3 bli en av de allra säkraste kompakta mellanklassbilarna på marknaden när den börjar säljas i Europa sent till hösten.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31093 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26878 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...