hero

Nu kommer nya Mazda6 Wagon till Sverige - pris från 238 900 kr

2012-11-07
9378 visningar
seats

Kombilandet Sverige blir ett av de första länderna som börjar sälja nya Mazda6 Wagon redan i början av december. Någon basmodell finns inte längre i modellprogrammet och de tre olika utrustningsversionerna heter Core, Vision och Optimum. Priserna, som är lika för både Sedan och Wagon, börjar på 238 900 kronor.

Blir inte dyrare
- Vi är glada och nöjda med att vi dels lyckats få delar av den första produktionen till Sverige, säger Klaus Oest, VD Mazda Motor Sverige. Och dels för att vi även lyckats i våra prisdiskussioner med fabriken. Nya Mazda6 blir inte dyrare, snarare tvärtom, om man räknar in all ny utrustning, inte minst på säkerhetssidan.

Försäljningsstart i december
Det blir i ett första skede 280 nya Mazda6 Wagon med två liters bensinmotorer på 165 hästkrafter som kommer till Sverige under december månad. I januari kommer Sedan-modellen och i slutet av februari bilar med dieselmotorer.

Redan i våras introducerades den kompakta crossovern CX-5, som var den första modellen i en helt ny generation bilar från Mazda med den nya, och i många avseenden, banbrytande Skyactiv-teknologin. Bilar som blivit bränslesnålare och säkrare, utan att för den skull göra avkall på ett av Mazdas viktigaste kärnvärden, nämligen körglädje.

Återanvändning av bromsenergin
När nu Mazda6 anländer har både säkerhetssystemen och miljöhänsynen tagit ytterligare ett steg. Nya Mazda6 har som första Mazda-bil ett eget utvecklat system, i-ELOOP, för att återanvända bromsenergin genom att använda en högeffektiv superkondensator. Båda dieselmotorerna på 150 och 175 hästkrafter samt den nya 2,5 liter stora bensinmotorn på 192 hästkrafter har i-ELOOP.

150 hästkrafter – 104 g/km
150 hästkrafters dieselmotorn är så snål att en Sedan-modell med manuell växellåda bara drar 3,9 l/100 km och har ett rekordlågt CO2-värde på bara 104 g/km. Båda dieselmotorerna är dessutom redan klara för de hårdare avgaskraven i Euro 6, vilket inte börjar gälla förrän i september 2014. Och detta utan att behöva några fördyrande tillsatser.

Nya säkerhetssystem – adaptiv farthållare och automatisk bromshjälp
Den mest utrustade versionen Optimum med sexväxlad automatisk växellåda, såväl bensin- som dieselmotor, har nya säkerhetssystem som adaptiv farthållare och bromshjälp, Mazda Rader Cruise Control (MRCC) och Smart Brake Support (SBS), som inkluderar Distance Recognition Support System (DRSS) och Forward Obstruction Warning (FOW). Den adaptiva farthållaren håller ett säkert avstånd till framförvarande bil upp till 200 km/tim och SBS-systemet varnar föraren i hastigheter mellan 15 och 145 km/tim om nya Mazda6 ligger för nära framförvarande bil och bromsar automatiskt om en olycka verkar vara överhängande.

Mazda Rader Cruise Control kan upptäcka bilar på så långt som 140 meters håll och eftersom det är radarbaserat så kan systemet även ”se” genom både regn, mörker, dimma och bländande solsken. Radarn är snyggt placerad i den stora Mazda-logotypen i fronten.

Mazda6 Core
Nya Mazda6 Core har endera en bensinmotor på 145 hk eller en diesel på 150 hk. Med bensinmotor kan Core endast fås med manuell växellåda, med dieselmotor även med automat.

Mazda6 Core har bl.a. bromshjälpssystemet Smart City Brake Support (SCBS), starthjälp i backe (HLA), 17 tums lättmetallfälgar, automatisk klimatanläggning, dimljus fram, 5,8” pekskärm, läderratt, HMI commander, farthållare, regnsensor, autolight, Bluetooth handsfree, radio med CD-spelare, USB- och AUX-ingång och färddator.

Mazda6 Vision
Mazda6 Vision har endera en bensinmotor på 165 hk eller en diesel på 150 hk. Till båda motorerna finns både manuell eller automatisk växellåda.

Mazda6 Vision har utöver Core bl.a. parkeringssensorer fram och bak, varningssystem för döda vinkeln (RVM), Bi-Xenon strålkastare med adaptiva kurvljus, LED halvljus, automatiskt avbländbart helljus, filbytes- och vingelvarning (LDWS) och navigation från TomTom.

Mazda6 Optimum
Mazda6 Optimum finns med en 2,5 liters bensinmotor på 192 hk eller en diesel på 175 hk. Till bensinmotorn finns bara automatisk växellåda, medan dieseln kan fås med både manuell eller automatisk växellåda.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30480 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26799 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26374 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...