hero

Dags för helt nya Mazda MX-5

2014-07-03
4703 visningar
seats

Efter 25 år och tre generationer är det snart dags för en helt ny generation Mazda MX-5. Den 3-4 september blir det gemensam världspremiär i Japan, USA och Europa. I Europa sker världspremiären i Barcelona.

Mazda Motor Europe arrangerar två olika event i Barcelona. Den 3-4 september sker den stora avtäckningen av den nya generationen av Mazdas kultförklarade sportbil inför ett antal av Europas främsta motorjournalister. Den kommande lördagen, den 6 september, är vikt för speciellt inbjudna MX-5 fans och entusiaster. Under parollen ”Long live the Roadster” firas återigen den evigt unga 25-åringen.

Världens mest sålda tvåsitsiga öppna sportbil har sedan starten 1989 nu tillverkats i cirka 945 000 exemplar. Och under alla de 25 åren, och de tre olika generationerna, har ledorden hela tiden varit ren körglädje genom en mycket lätt bakhjulsdriven bil med motorn fram och med en perfekt viktbalans.

- MX-5 är den modell som allra bäst personifierar Mazdas okonventionella sätt att våga tänka i nya banor och vår kärlek till bilkörning, säger Jeff Guyton, president och CEO, Mazda Motor Europe. MX-5 har redan passionerat uppmärksammats under 25 år och med den nya modellen siktar vi på att få dela denna passion även med nya generationer förare.