hero

Skäddarsy din nya Mazda MX-5

2015-09-15
3594 visningar
seats

Nya Mazda MX-5 har ännu inte fått premiär på den svenska marknaden. Men under oktober månad kommer de första bilarna till de svenska återförsäljarna. Men redan nu på bilsalongen i Frankurt visades en hel del tillbehör som gör nya MX-5 mer personlig.

 

Eftersom det gällde att spara vikt på varje enskild detalj när nya MX-5 utvecklades, så var det logiskt att även försöka spara så mycket vikt som möjligt också på tillbehören. Designers och ingenjörer har därför sneglat på de material som används på racerbilar för att spara vikt. Så väger t.ex. den nya bagagehållaren för bakluckan 85 procent mindre än den tidigare generationens. Den nya är en tvåfärgad karbonkonstruktion som är utvecklad för att passa nya MX-5:s KODO-design. Samtidigt som den sparar vikt, ökar den även styvheten på bagageräcket i enlighet med hela bilens ökade vridstyvhet. Och den matchar även den nydesignade resväskan från Moncabas, en väsktillverkare som uppmärksammas mer och mer för sina designade väskor och resväskor.

 

Här är en lista på tillbehör som utvecklats till helt nya Mazda MX-5:

 

Exteriöra svarta karossdelar till fronten, sidorna och bakdelen inklusive en bakre spoiler till bakluckan. Spegelkåpor, vindruteram och skydd för störtbågarna i High Intensity Silver. Oljepåfyllningslock i aluminium. Sportigare avgasssystem och sänkningssats. Det finns fyra olika aluminiumfälgar att välja på, däribland en unikt designad 17 tums fälg med logotype.

 

Interiören kan du t.ex. förändra med en instrumentpanel i alcantara med tillhörande dörrpaneler, växelspak och handbromshandtag i samma material. Du kan få flaskhållare med blanka kanter, pedaler i aluminium och olika belysningspaket för kupén och bagageutrymmet.

 

Det finns olika typer av mattor med MX-5 logotype i både textil & gummi och svarta stänksksydd. Och du kan få den nya, lätta bagagehållaren till bakluckan med eller utan den nya exklusiva resväskan från Moncabas.

 

Även om en del versioner redan har både navigering och bakre parkeringssensorer så kan du köpa till dessa till de versioner som saknar.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30479 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26797 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26372 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...