hero

Brittisk utmärkelse till Mazdas nya SKYACTIV teknik

2011-05-23
2672 visningar
seats

Mazdas nya SKYACTIV teknik har redan blivit prisbelönad av den brittiska facktidningen Fleet World. Mazda UK:s representanter tog emot utmärkelsen ”Fleet World Honours Innovation Award” hos Royal Automobile Club på Londons Pall Mall. ”Fleet World Honours” delas årligen ut till förtjänta bilfabriker, serviceföretag och enskilda personer.

Den första Europa-modellen med all ny SKYACTIV teknik kommer att visas på Frankfurt Motor Show i mitten av september. Den har fortfarande motorer med traditionell teknik, istället för fördyrande elektriska- eller hybridsystem. Men genom bl.a. ökad effektivitet i de nya motorerna, genom att använda helt nya och lättare växellådor, ett unikt start- och stopp-system, lättare men starkare chassin samt en högklassig aerodynamik blir Mazdas nya SKYACTIV-modeller mycket bränslesnåla.

Det är just utvecklingen av beprövad teknik och att på detta viset uppnå betydligt lägre bränsleförbrukning och CO2-utsläpp som gav Mazda ”Fleet World Honours 2011 Innovation Award”. Vid prisutdelningen sa juryns ordförande och Fleet Worlds chefredaktör Steve Moody:

”Introduktionen av dessa nya teknologier kommer att resultera, inte bara i kraftiga minskningar i bränsleförbrukning och CO2-utsläpp för samtliga Mazda-modeller, utan också försäkra oss om att Mazdas produkter även i framtiden kommer att ge oss bränsleeffektiva motorer med låga avgasvärden för de förare av tjänstebilar som gillar körglada bilar.”

Redan idag har Mazda ett flertal mycket populära företagsbilar på den europeiska marknaden med låga ägarkostnader och utmärkta andrahandsvärden.

- Detta kommer att förbättras ytterligare med introduktionen av SKYACTIV-modellerna och göra Mazdas modellprogram ännu attraktivare för företagskunder runtom i Europa, säger Christian Blank, nytillträdd direktör för Mazda European Fleet Operations.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30447 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26779 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26326 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24781 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...