hero

Mazda visar nästa generations adaptiva strålkastare

2014-10-09
4106 visningar
seats

Mazda visar nästa generations adaptiva strålkastarsystem på Tokyos ledande IT- och eletronikmässa, CEATEC Japan 2014. Mazda är den första japanska biltillverkaren som visar ett så avancerat kontrollsystem för helljusautomatik.

Mazdas avancerade säkerhetssystem, i-ACTIVSENSE, utökas snart med adaptiva LED-strålkastare, Adaptive LED Highlights (ALH), som kan dela upp ljuset i fyra olika och oberoende sektioner. Liksom de automatiskt avbländbara strålkastare, som redan idag finns till de nya Mazda-modellerna, använder ALH en kamera för att upptäcka mötande och omkörande fordon. Men istället för att blända av hela ljusbilden, bländar det nya ALH-systemet bara av de sektioner som behövs för att inte blända andra förare. Delar av strålkastarna lyser fortfarande med full styrka, vilket givetvis ökar säkerheten vid mörkerkörning.

Mazdas nya avancerade adaptiva LED-strålkastare har också lysdioder som lyser upp bilens närområden, speciellt åt sidorna, som normalt sett inte belyses. En annan funktion på Mazdas nya AHL-strålkastare gör att du i motorvägsfart bättre och tidigare kan läsa och upptäcka vägskyltar och hinder utefter vägen eftersom en del av strålkastarna automatiskt ljusteras uppåt.

Förutom det nya avancerade strålkastarsystemet visar Mazda på IT- och eletronikmässan CEATEC Japan 2014 även en Mazda3 med ett automatiskt säkerhetssystem, som använder ett GPS-system med mycket hög precision. Systemet använder även  olika kameror för att kontinuerligt övervaka föraren och hans olika tillstånd. Mazdas nya automatiska säkerhetssystem hjälper föraren att på ett högst avancerat sätt undvika misstag i trafiken och reducera riskerna för olyckor.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30476 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26796 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26357 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24787 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...