hero

Green Car Technology Award till Mazdas Skyactiv-teknologi

2013-02-21
2645 visningar
seats

Amerikas ledande miljömagasin, Green Car Journal, har för första gången utdelat Green Car Technology Award. Premiärupplagan av det amerikanska miljöpriset utdelades nyligen till Mazdas nya Skyactiv-teknologi, som finns i både Mazda CX-5 och helt nya Mazda6.

Green Car Journal startades 1992 av den karismatiska miljökämpen Ron Cogan, som fortfarande är tidningens chefredaktör. Green Car Journal har ända sedan början specialiserat sig på att bevaka sambandet mellan fordon, energi och miljö. Tidigare delade tidningen ut pris till nya bilar med alternativa drivkällor, men nu har Green Car Journal ändrat fokus och uppmärksammar istället nya, miljövänliga tekniker, som Mazdas Skyactiv-teknologi.

- Den helhetssyn som Mazda tagit i utvecklingen av sina nya Skyactiv-modeller är av oerhört stor betydelse, säger Ron Cogan, chefredaktör för Green Car Journal. Att maximera hela fordonets miljöeffekter från motor och transmission till chassi, kaross och samtliga komponenter, stora som små, är av avgörande betydelse för att skapa nya och mer miljövänliga produkter, som fortfarande är roliga att köra.

Idén bakom det nya miljöpriset Green Car Technology Award är att uppmärksamma olika komponenter och teknologier som på ett avsevärt sätt minskar bränsleförbrukning och utsläppet av växthusgaser.

Mazdas nya Skyactiv-teknologi erhöll det allra första Green Car Technology Award bland tio finalister och slog därmed annan ny teknik som t.ex. drivlinorna i plug-in hybrider och elbilar som Fisker Karma, Tesla Model S och Toyota RAV4, Fords Energi plug-in hybrid och EcoBoost samt Honda Eco Assist.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 31090 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 27032 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26877 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 25029 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...