hero

Mazda CX-5 vinner pris för sin interiör

2012-05-09
2504 visningar
seats

Nu har även interiören i nya Mazda CX-5 belönats. Det amerikanska mediaförlaget Ward´s har valt ut bilvärldens tio bästa interiörer för 2012, däribland Mazdas helt ny kompakta crossover, som introduceras i Sverige under sista helgen i maj.

Nya Mazda CX-5 har tidigare vunnit ett antal priser och utmärkelser. Den är en av de säkraste bilarna på marknaden med toppbetyg i amerikanske IIHS, jämförbara med Euro NCAP:s, krocktester och den har en mängd aktiv säkerhetsutrustning som autobroms, filbytesvarning, radarbaserat övervakningssystem för döda vinkeln och automatisk avbländning av helljuset. Nu lovprisas även interiören i nya CX-5.

Ward´s är sedan över 80 år ett ledande mediaförlag inom bilindustrijournalistik. Sedan nästan tjugo år har de listat "Ward´s 10 Best Engines" utan någon speciell rangordning. Likadant är det nu när Ward´s för andra året presenterar de tio bästa bilinteriörerna. Deras journalister har bl.a. betygsatt ergonomi, säkerhet, materialval, prisvärdhet och utseende. Totalt kontrollerade Ward´s 40 nya bilmodeller, varav de tio bästa hamnade på listan "Ward´s Best Interiors 2012".

- En mycket ren och snygg interiör, säger redaktören Byron Pope. CX-5 har en hel del mjuka material, som instrumentpanel och övre dörrpaneler. Och sätena har utmärkt komfort.

Att kunna fälla baksätet i olika varianter till ett helt plant golv bara genom att dra i en liten spak i bagageutrymmet imponerar på Ward´s jury. En smart paketering som ger goda utrymmen, lätta material, en mängd ny teknik, Tom Tom navigering och ett sparsmakat användande av pianosvarta inläggningar på mittkonsolen ger extra pluspoäng enligt juryns medlemmar. En liten designdetalj som Ward´s uppmärksammar som unik är den räfflade hårdplast som omger fönsterkontrollknapparna på framdörrarna.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30480 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26798 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26373 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24791 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...