hero

Mazda RX-Vision - vackraste konceptbilen 2015

2016-01-27
5699 visningar
seats

Mazda RX-Vision, ett läckert och linjeskönt sportbilskoncept med rotationskolvmotor, utsågs till ”Most Beautiful Concept Car of the Year”. På tisdagskvällen fick Mazdas globala designchef Ikuo Maeda ta emot priset i samband med den 31:a Festival Automobil International i Paris tillsammans med sina kollegor Kevin Rice, designchef i Europa, Julien Montousse, designchef i Nordamerika och konceptbilens chefdesigner Norihito Iwao.

 

- Det är en stor ära för Mazdas globala designteam, säger Ikuo Maeda, vilket i september i fjol erhöll inte mindre än tre utmärkelser vid Automotive Brand Contest, bl.a. det mest prestigefyllda ”Team of the Year Award”.

 

Till finalen i årets konceptbil hade Mazda RX-Vision sällskap av Bentley Exp 10 Speed 6, Peugeot Fractal och Porsche Mission E.

 

Mazda RX-Vision, som premiärvisades på Tokyo-salongen i slutet av oktober i fjol, är ytterligare ett uttryck för Mazdas anda att anta utmaningar. Att ytterligare utveckla rotationskolvmotorn och designtemat ”KODO – Soul of Motion” till att även anpassas till en snabb sportbil med rena, klassiska drag. En sportbil med höga prestanda, men som samtidigt följer Mazdas rika historia av sportbilar med frontmotor och bakhjulsdrift. Och tack vare den kompakta rotationskolvmotorn kan motorhuven göras lägre, vilket ger RX-Vision ett mycket spännande utseende. Det är många Mazda-fans runt om i världen som gärna ser att konceptbilen kommer att tillverkas.

 

Mazda RX-Vision finns just nu utställd i Paris på Hôtel National des Invalides till den 31 januari i samband med Festival Automobil International. Utmärkelsen för bästa konceptbil tilldelas den konceptbil som under året allra bäst uppvisar ren design, kreativitet och nya trender. Segraren utses av en jury av experter och entusiaster av designers, arkitekter, från mode- och bilvärlden.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30469 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26790 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26349 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24786 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...