hero

Mazda vann internationellt designpris i Paris

2008-02-08
2256 visningar
seats

Mazda Motor Corporation har vunnit den åtråvärda utmärkelsen Grand Prix du Design vid den 23:e upplagan av Festival Automobile International i Paris. Mazdas designchef Laurens van den Acker tog nyligen emot priset vid en stor galaceremoni i Les Invalides i den franska huvudstaden.

Detta var andra gången som Mazda belönades vid Festival Automobile International i Paris. För två år sedan valdes Mazda Senku till "Most Beautiful Design Concept". En annan av Mazdas senaste konceptbilar, Mazda Ryuga, erhöll dessutom nyligen det prestigefyllda "Louis Vuitton Classic Concept Award 2007".

Grand Prix du Design delas ut till en designstudio eller till en biltillverkare för nyskapande design inom den internationella bilindustrin. Genom att vinna detta åtråvärda pris har Mazdas designteam på kort tid etablerat sig bland världens mest inflytelserika bildesigners.

Priset är ett erkännande för den kreativitet och det hårda arbete som Mazdas olika designteam runt om i världen utför, säger Laurens van den Acker. Vi känner oss alla mycket hedrade av utmärkelsen.

Under de senaste 16 månaderna har Mazdas olika designteam byggt fem olika konceptbilar baserade på den nya designfilosofin, Nagare, vilket är ett japanskt ord som på svenska betyder ungefär naturligt flöde. Nagare-temat hämtar sin inspiration från olika delar av naturen, som t.ex. vindens och vattnets rörelse.

Festival Automobile International är en årlig manifestation för att uppmärksamma "skönhet, design och konst" inom den internationella bilindustrin. Årets jury innehöll ledande personligheter från bilindustrin, arkitektur-, mode-, design-, konst- och media-världen. Ordförande i juryn var arkitekten Jean-Michel Wilmotte och bland jurymedlemmarna hittar vi bl.a. Anne Asensio, Alain Prost och Hervé Poulain.

Håll dig uppdaterad

Mest lästa artikar

Helt nya Mazda CX-3

2015-07-03 | 30469 visningar

Här kan du läsa allt om helt nya Mazda CX-3 Int...

November-premiär för helt nya Mazda3 med pris från 164 900 kr

2013-10-01 | 26791 visningar

Andra helgen i november blir det svensk premiär fö...

Läs allt om helt nya Mazda3

2013-07-12 | 26349 visningar

1. Helt nya Mazda3 – i korthet Skyactiv-teknologi...

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo

2017-10-25 | 24786 visningar

Mazda avtäcker VISION COUPE koncept i Tokyo...