Mazda3 Erbjudande

Mazda CX-5 - en av de säkraste vinterbilarna

 

Vintern är på ingång. Väglaget kan förändras snabbt och då gäller det att ha en bil som är förberedd på de utmaningar vinterväglaget har att komma med. Här är bilen som håller dig och dina medtrafikanter säkra ute på vintervägarna.

Det görs ständigt insatser och förbättringar för att göra våra vägar tryggare. Och även om de har blivit bättre, uppstår det fortfarande farliga situationer och olyckor.

Men det finns tekniska innovationer som kan hjälpa dig i de mest kritiska lägena.

 

I Mazda CX-5 finns ett tydligt fokus på säkerhet, och modellen erbjuder en rad lösningar som ökar säkerheten för dig och dina medpassagerare.

Här kan du åka upp till fjällen i vetskap om att fyrhjulsdriften hjälper till att hålla dig trygg och låter dig istället fokusera på körglädjen, oavsett väder och väglag.

Mazda CX-5 är utrustad med fyrhjulsdrift och avancerad säkerhetsteknik med funktioner som autobroms, adaptiv farthållare, döda-vinkeln-övervakning och  head-up display som visar viktig information som aktuell hastighet och trafikskyltar.

 

 

 

Bromsar automatiskt

Med säkerhetssystemet i-ACTIVSENSE har du hela tiden full koll på vad som händer runt omkring dig. Den adaptiva farthållaren hjälper dig att följa strömmen på mer trafikerade sträckor, hela vägen ner till stillastående. Här har du även en autobroms som fungerar även i högre hastigheter.

 

Läser av vägskyltar

Med Mazda CX-5 har du hela tiden koll på vägskyltningen. En kamera i bilens front registrerar hastighetsbegränsningar, skyltar för enkelriktat och när skyltar upphör automatiskt under körningen. Active Driving Display, och även navigationsskärmen, meddelar dig med en visuell och hörbar varning om hastighetsgränsen har överskridits.

 

Avancerad fyrhjulsdrift

Med hjälp av Mazdas fyrhjulsdrift får du bättre kontroll när du accelererar, svänger, bromsar på halt väglag. Systemet ser till att rätt vridmoment hela tiden fördelas till bakhjulen för att ge bättre väghållning och en stabilare och säkrare körning. Med hjälp av 27 sensorer är i-ACTIV All-Wheel Drive aktiverat endast när det behövs och övervakar vridmomentet för bakaxeln 200 gånger per sekund för att ge dig bästa framkomlighet.

 

Bygg din Mazda CX-5 här

 

Boka provkörning här

 

Bränsledekl. bl. körning: 5,0-7,1 l/100 km, CO2 132-162 g/km. Tioårsgarantin innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti. Se fullständiga villkor här.