Mazda Cx-5 så kör du säkert i vinter

Bilen som kontrollerar vägen 200 gånger i sekunden


Halt och moddigt underlag kan göra bilkörningen riskfylld. Men så behöver det inte vara.

Hos Mazda CX-5 finns tekniken som aktiverar fyrhjulsdrift när du behöver. Hemligheten?
27 sensorer som kontrollerar vägförhållandena 200 gånger per sekund.


Den ökade efterfrågan på aktiva säkerhetsfunktioner och smidighet lockar allt fler bilköpare att testa en kompakt SUV. De senaste åren har försäljningen ökat, och en av de mest populära modellerna är Mazda CX-5. 
Hos Mazda CX-5 finns ett tydligt säkerhetsfokus, och modellen erbjuder en rad lösningar som ökar både komforten och säkerheten för dig och dina medpassagerare. 

 

Växla sömlöst mellan två- och fyrhjulsdrift

På svenska vintervägar kan underlaget både vara halt och moddigt, och vädret kan växla snabbt. Mazdas fyrhjulsdrift i-ACTIV AWD använder 27 sensorer som kontrollerar vägförhållandena 200 gånger per sekund. Sensorerna ser till att AWD-systemet endast aktiveras när det behövs, men det är alltid redo att förflytta kraften från framhjulen till bakaxeln för ett optimalt grepp. Det ger dig bättre kontroll när du accelererar, svänger och bromsar på halt väglag.

 

Teknik som minimerar risker

I Mazdas senaste modeller finns även en rad intelligenta säkerhetsfunktioner.

i-ACTIVSENSE är samlingsnamnet för teknikerna med sensorer och kameror som identifierar potentiella faror och minimerar risker. Några exempel är funktionen Blind Spot Monitoring som övervakar den dödavinkeln, samt en adaptiv farthållare och ett avancerat system för filbytesvarning. All viktig information projiceras sedan på vindrutan via Mazdas nyutvecklade head up-display, vilket betyder att du alltid kan se viktig information utan att behöva flytta blicken från körfältet. 

 

Optimal körställning

Men det är inte bara den avancerade säkerhetsteknologin som särskiljer Mazda CX-5. Mazda har vidareutvecklat den omtalade KODO-designen och låtit tekniker och designers från olika avdelningar samarbeta för att utveckla den optimala körställningen. Interiördesignen skapar ett samspel mellan förare och bil och Mazda kallar det ”Jinba ittai”, som är det japanska uttrycket för harmoni mellan ryttare och häst.

 

Tack vare SKYACTIV-teknologin är chassit både lättare och mer ljudisolerat på Mazda CX-5. Den rymliga och tysta kupén gör bilen perfekt för långa resor med familj och vänner. Du kan också vara säker på njutbar körning, oavsett underlag.

 

Bygg din Mazda CX-5 här

 

Boka provkörning här

Bränsledekl. bl. körning: 5,0-7,1 l/100 km, CO2 132-162 g/km. Tioårsgarantin innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti. Se fullständiga villkor här.