Detaljerna som tar nya Mazda6 till nästa nivå

Tekniken i nya Mazda6 - inspirerad av stridsflygplan

 

Nya bilar är idag ofta generöst utrustade med smarta tekniska lösningar. För Mazda är det extra viktigt att tekniken känns intuitiv och inte komplicerad, för att leverera en säker och bekväm körupplevelse.

 
I den uppdaterade versionen av Mazda6 erbjuder man bland annat en head-up display som projiceras på rutan. Tekniken användes från början i stridsflygplan där viktig information projicerades på en genomskinlig skärm eller direkt på vindrutan. De senaste åren har tekniken blivit allt vanligare i personbilar och i Mazda6 kan du som förare få viktig information utan att behöva ta ögonen från vägen.


 

Oavsett om du kör inne i stan eller är ute på längre resor är det viktigt att du kör utan onödiga distraktioner. Se din aktuella hastighet, få detaljerade vägbeskrivningar och annan viktig information direkt på din vindruta. Systemet i-ACTIVSENSE kan även läsa av vägskyltar och hastighetsgränser, även denna information kan du ta del av utan att släppa blicken från vägen.

Mazda har även valt att standardisera en rad olika säkerhetsfunktioner i nya Mazda6. Som standard får du nu bland annat adaptiv farthållare, filhållningsassistans och autobroms med fotgängarskydd.


 

Bygg din Mazda6 här

 

Boka provkörning här

Bränsledekl. bl. körn. 3,9-6,3 l/100 km, CO2 117-156g/km. Tioårsgarantin innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti. Se fullständiga villkor här.