KODO-design

Design

Sann körglädje

 

Vår design KODO – Soul of Motion är elegant och livlig – en sann reflektion av Jinba Ittai, häst och ryttare som ett. Våra designers fascinerades av elegans och ville skapa ett starkt band mellan föraren och bilen, och därför har de arbetat för att skapa en designfilosofi som förverkligar livets dynamiska skönhet. Detta märks både utanpå och inuti i och med att rörelseenergin överförs till förbipasserande och skapar en oemotståndlig längtan efter att köra.

Soul Red Crystal Metallic Konsten bakom färger


Vi anser att färgen är en av formens viktigaste delar och vår senaste färg, Soul Red Crystal Metallic, har skapats för att framhäva våra bilars utseende. Vi ser bilar som konst och vill att våra kunder ska bli berörda innan de ens startar motorn. Denna ambition inspirerade oss att skapa en otroligt djup och reflekterande lack som framhävs av samspelet mellan ljus och form. Det var en utmanande process som ledde till att vi helt förnyade vår lackeringsteknik.

Galleri En unik kombination av skönhet och teknik

LACKMÄSTARE

Lackmästarna arbetar outtröttligt för att uppnå den perfekta färgen, testa färgens gränser och skapa det distinkta djupet och lystern som är unika för Mazda.

Lackeringssprutan är mästarens redskap.

Soul Red är Mazdas ikoniska karossfärg.

UNIK LACKERINGSTEKNIK

 

Mazdas fantastiska lackeringsteknik väcker liv i KODO-designen och förstärker skönheten i varenda linje. Mazda värnar om att använda innovativa lackeringstekniker och har utvecklat ett unikt, miljövänligt, lösningsbaserat treskiktslackeringssystem [Solvent Borne Three Layer Wet Paint System] och ett vattentekniskt lackeringssystem [Aqua-tech Paint System]. Mazdas unika inriktning på avancerad lackeringsteknik – TAKUMINURI – ger Mazdas ikoniska karossfärger en perfekt balans av djup och lyster.

FÖRARCENTRERAD DESIGN

Mazda. DRIVE TOGETHER

FÖR MAXIMAL KOMFORT

 

Med en djup förståelse för fysiskt beteende har vår syn på interiördesign ett huvudsakligt fokus: att koppla samman föraren och bilen. Vår utvecklingsprocess är ett samarbete mellan tekniker och designers från flera olika avdelningar där målet är att ta fram den optimala körställningen. Den här förarcentrerade designinriktningen ger maximal kontroll, fullständig säkerhet och ultimat körglädje. Genom att utforma bilen runt föraren och utveckla all teknik med föraren i åtanke har vi uppnått perfekt harmoni mellan bil och förare: Jinba Ittai.

UTMÄRKELSER

ERKÄNNANDE FÖR INNOVATIV DESIGN 

 

Allt vi gör på Mazda är djärvt, påhittigt och roligt. Till följd av detta har vi fått mycket lovord och mer än 350 utmärkelser för design och övergripande innovation. Från Red Dot Design till What Car? Car of the Year – våra prestationer uppmärksammar och bevisar att vår designfilosofi erbjuda en oslagbar kombination av estetisk skönhet, effektivitet och körprestanda.

Art in Motion

Vi tror på den japanska principen att mindre är mer. Därför var målet med nya CX-5 att skapa en enkel men elegant form. Bilens muskulösa kaross är en enda, svepande linje från fronten till bakpartiet som framhäver vår mest sofistikerade design hittills och ger intryck av fart. Resultatet är en bil som kombinerar funktionerna och tuffheten hos en SUV med det vi kallar levande konst.

car
car

upquote Med hjälp av lermodellering kan vi intuitivt skapa en form som berör människor djupt. downquote

Norio Terauchi

DRIVE TOGETHER

Upplev kraften i Jinba Ittai själv. Upptäck alla modeller, hitta din lokala återförsäljare eller boka en provkörning idag.

Bil och förare som ett

Drive Together

Bil och förare som ett

Ta reda på mer

Teknik

Prestanda utan kompromisser

Ta reda på mer
Bygg din Mazda

Bygg din bil

Bygg din Mazda

Ta reda på mer
Väck liv i din inre förare

Mazda MX-5 RF

Väck liv i din inre förare

Ta reda på mer

Det är inte säkert att den modell som visas säljs i landet. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.