Drive Together

BIL OCH FÖRARE I PERFEKT HARMONI

När du kör en Mazda kör du aldrig ensam. Bil och förare i perfekt harmoni. Som häst och ryttare – något som på japanska kallas Jinba Ittai. Vi anser att det är roligt att köra när förare och bil känns som en. Vi gör det på vårt eget sätt, eftersom våra bilar handlar om mycket mer än att bara ta sig från A till B. Minimalistisk skönhet. Ett rent och intuitivt förhållande som skapar ett band som inte kan beskrivas i ord. Tillsammans är vi starkare. Vi kör aldrig ensamma. Vi kör tillsammans.

HÄST OCH RYTTARE

Jinba Ittai – kopplingen mellan häst och ryttare – är en unik samverkan som vi bygger in i varje Mazda. Från minsta skruv till vår SKYACTIV Technology – allt bidrar till att skapa en harmonisk relation mellan bil och förare.

MAZDA CX-3

En kompakt crossover med unik och livfull design. SKYACTIV-tekniken ger sportig prestanda och bra köregenskaper som gör att CX-3 passar perfekt både i staden och på landet. CX-3 har designats utifrån dig, med ett infotainmentsystem och aktiva säkerhetsfunktioner som gör varje biltur både rolig och trygg.

JINBA ITTAI: FRÅN KONCEPT TILL VERKLIGHET

Forskning leder Mazdas tekniker till teknologier som förverkligar den perfekta harmonin i Jinba Ittai.

JINBA ITTAI: FRÅN KONCEPT TILL VERKLIGHET

För att du ska känna dig som ett med bilen krävs perfekt balans. Reglagens placering, tyngden i styrningen, balansen i chassit – inget lämnas åt slumpen. Ta placeringen av växelspaken som exempel – huruvida den sitter längre fram eller längre bak avgör vilka muskler vi använder för att växla. Vi lägger oräkneliga timmar på att finslipa detaljerna och skapa den perfekta körupplevelsen. Med målet att skapa ett perfekt band mellan bil och förare.

TAKAO KIJIMA TAKAO KIJIMA

TAKAO KIJIMA

Tidigare Program Manager MX-5 – MAZDA Japan

”FÖR OSS ÄR UTGÅNGSPUNKTEN ALLTID GLÄDJEN I BILKÖRNINGEN, GLÄDJEN MED EN BIL SOM LYDER DIN MINSTA RÖRELSE.”

Främsta meriter:

Mazda 787B Handling & Stability development

3:e gen. RX-7 Program Manager

3:e gen. MX-5 Program Manager

FÖRARCENTRERAD FILOSOFI

Enbart teknik kan inte skapa en känsla av bil och förare som ett – såvida den inte är utformad efter föraren. Det är därför vi investerat all vår expertis i områden som förbättrar den här kopplingen. För oss börjar Jinba Ittai med en körställning som tagits fram genom vårt tillvägagångssätt att utforma varje del av fordonet kring föraren. Läs mer om vår föraranpassade filosofi i praktiken här. 

UTFORSKA KÄNSLORNA

KODO-DESIGN

En bil förbättras av det du lägger till och det du tar bort. Renheten i den uppdaterade KODO-designen representerar en evolution där linjer som inte bidrar till bilens dynamiska image tas bort. Läs mer om hur Mazda skapar bilar som fokuserar på dynamisk skönhet i livet här.

DESIGN & HANTVERK

Att köra och äga en Mazda skapar ett starkt band till bilen. Våra lermodellörer använder konst och hanverksskicklighet för att förvandla lera till vackra modeller i verklig storlek, exakta ned till en tiondels millimeter, vilket ger våra bilar en personlighet och själ som du upplever när du kör. Upptäck mer.

DAISUKE UMETSU DAISUKE UMETSU

DAISUKE UMETSU

PERFORMANCE DEVELOPMENT ENGINEER - MAZDA JAPAN

”VI STRÄVAR EFTER ATT SKAPA BILAR SOM ÄR MER ÄN BARA ETT TRANSPORTMEDEL.”

Främsta prestationer:

Analys av mänsklig ingenjörskonst för utveckling av "Hantverk"

Förpackningslayout för den nya FF-plattformen (främst körposition)

Utveckling av ”Touitsukan” (från Mazda5 till alla nya fordon)

SKYACTIV TECHNOLOGY

Mazda utvecklar bilen ännu ett steg med avancerad och samtidigt fantasifullt praktisk innovation som kombinerar glädjen med att köra bil med enastående miljö- och säkerhetsprestanda. Den manuella växellådan, karossen, chassit och dieselmotorn med dieselturbo med hög precision och ljudutjämnare visar detta. Upptäck hur Mazda tar köregenskaper och effektivitet till en helt ny nivå. 

HIROTAKA KANAZAWA HIROTAKA KANAZAWA

HIROTAKA KANAZAWA

Executive Officer – MAZDA Japan

”VI TROR ATT MAN MÅSTE FÖRSTÅ RELATIONEN MELLAN BIL OCH FÖRARE FÖR ATT KUNNA TILLVERKA EN BRA BIL.”

Främsta prestationer:

Manager, Europe R&D Representative Office

General Manager, Chassis Engineering Dept.

General Manager, Platform & Program Management Div.

Managing Executive Officer, ansvarig för Vehicle Development

DRIVE TOGETHER

Upplev kraften i Jinba Ittai själv. Upptäck alla modeller, hitta din lokala återförsäljare eller boka en provkörning idag.

* Mazda CX-3: Bränsledekl. bl. körning: 5,2-6,3 l/100 km, CO2 136-146 g/km. Tioårsgarantin innefattar: 3 års fabriksgaranti samt 7 års förlängd garanti.
Det är inte säkert att den modell som visas säljs i landet. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.