INNOVATION

Vi introducerar SKYACTIV-X

 

Innovation är en del av Mazdas DNA. Men inte bara för sakens skull. Vi skapar banbrytande teknologier som maximerar körglädjen och stärker bandet mellan dig och bilen, något vi kallar Jinba Ittai. SKYACTIV-X är unik för Mazda. Det är en ny typ av effektiv förbränningsmotor med kraft och prestanda, oavsett storleken på motorn. Våra senaste innovationer i kombination med vår förarorienterade fordonsarkitektur tar känslan av Jinba Ittai till nya nivåer och är även mer miljövänlig. 

car
car

upquote SKYACTIV-X omdefinierar prestanda och effektivitet downquote

SPCCI – gniststyrd kompressionständning Mazda förändrar hur motorkolvar fungerar

Tack vare Mazdas SPCCI kommer SKYACTIV-X att bli världens första bensinmotor med kompressionständning som i en dieselmotor. Det nya systemet fungerar på två sätt beroende på hastighet och acceleration och är unikt för Mazda. Vid låga hastigheter fungerar motorn som en bensinmotor där tändstift används för att antända luft- och bränsleblandningen. På så sätt övervinner SPCCI problemen med att maximera zonen för kompressionständning och övergången mellan kompressionständning och gnisttändning blir sömlös.

SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE En körupplevelse som är utformad kring dig

Människocentrerad design

Större körglädje med människocentrerad design

Jinba Ittai

Förbättrad design förstärker Jinba Ittai

Ett starkare band

Upplev ett starkare band med bilen

Mazdas förarorienterade designfilosofi stod i fokus när vi utvecklade SKYACTIV VEHICLE ARCHITECTURE. Det har lett till innovationer som omkonstruerade säten, en kaross med ringformade strukturer i flera riktningar, ett optimerat chassi och förbättrad NVH-prestanda. Den nya fordonsarkitekturen leder till bättre respons och den ultimata känslan av Jinba Ittai.

Bandet mellan bilen och föraren

Drive Together

Bandet mellan bilen och föraren

Upptäck mer

Hantverk

Händer som förvandlar lera till känslor

Upptäck mer
Prestanda utan kompromisser

Teknik

Prestanda utan kompromisser

Upptäck mer
Nästa generations design

Mazda Vision Coupe

Nästa generations design

Upptäck mer