takeri

Mazda Hazumi: Konceptbil

 

HAZUMI är Mazdas senaste koncept inom B-segmentet. HAZUMI är ytterliggare ett exempel på att designspråket KODO kan anpassas till bilar i olika storlekar. HAZUMI är japanska och betyder att "studsa" eller "hoppa upp" och är tänkt att illustrera ett litet, men kraftfullt djur med fullt av energi. Mazda HAZUMI uttrycker kärnan i KODO – Soul of Motion i ett format som är kompakt, men ändå oerhört kraftfullt.

 

Mazda HAZUMI låter sig inte inordnas i den traditionella definitionen av en kompaktbil. Mazda går sin egen väg med ett nytt koncept som leder fram mot en ny generation kompaktbilar med Mazdas SKYACTIV-teknik. HAZUMI, som presenterades på Genèvesalongen 2014, bygger på en kombination av Mazdas nyutvecklade 1,5-l SKYACTIV-D dieselmotor med hög prestanda, MZD Connect och Mazdas toppmoderna i-ACTIVSENSE säkerhetsfunktioner.


I Mazda HAZUMI kombineras alla de fyra element som Mazda satsar på för sina modeller i den nya generationen: designtemat KODO – Soul of Motion, SKYACTIV-teknik, Mazda Proactive Safety och ett nytt invändigt anslutningssystem som kallas MZD Connect.

Modellen som visas är en kompaktbil som inte finns tillgänglig för försäljning.