alt text

Mazda VISION COUPE

 

Mazda VISION COUPE kombinerar nästa generations design med en elegant och raffinerad stil. Det är en konceptbil som visar på potentialen och inriktningen för framtida Mazda-bilar som konstrueras enligt vår prisbelönta KODO-designfilosofi

 

Våra formgivare har inspirerats av de läckra proportionerna hos Mazda R360 Coupe och Luce Rotary Coupe samt sensualiteten hos RX-VISION och skapat en klassisk sedan med svepande linjer och en bakåtlutad kupé. Den sportiga siluetten är raffinerad med en särskild elegans som utlovar en spännande, högpresterande körupplevelse. 

 

Även interiören är speciell. Med inspiration från det japanska begreppet "ma" inom arkitekturen, så har särskild uppmärksamhet ägnats den rumsliga harmonin mellan förarreglagen, dörrarna och mittkonsolen. Interiören är stämningsfylld och ger intryck av rörelse. Reglagen är intuitiva, för att skapa det kraftfulla Jinba Ittai-bandet mellan bil och förare. Föraren behöver bara trycka på konsolen för att visa information på displayen. 

 

VISION COUPE debuterade på Tokyo Motor Show och dess subtila men samtidigt kraftfulla och fängslande stil tar KODO-designfilosofins känsla för rörelse till en helt ny nivå. 

 

'Mazda VISION COUPE har vunnit “Most Beautiful Concept Car of the Year” på 33:e Festival Automobile International. Precis som RX-VISION, så har VISION COUPLE Mazdas nästa generations designspråk. Proportionerna av de fyra dörrarna, tillsammans med kupén som är placerad bakåt är karakteristiskt för en coupe-design samtidigt som den kraftfulla framåtgående kraften i en sportbil tydligt märks av.'Modellen som visas är en konceptbil och finns inte till försäljning