Koncepten MX-5 Spyder och MX-5 Speedster pressar Mazdas filosofi om lätthet och körglädje till en helt ny nivå. Dessa enastående sportbilar andas nyskapande design med inspiration från svunna tider. Mazdas design-språk KODO-Soul of Motion finns tydligt närvarande och bilarna andas stil, elegans, komfort och lätthet. 

 

Båda modellerna visades upp under SEMA 2015-mässan i Las Vegas.  MX-5 Spyder har en design som hämtat inspiration från de gamla klassikerna, med klassiska linjer och luftintag i grillen, medan MX-5 Speedster bantar ner roadstern till det allra viktigaste med sin superlätta kaross. 

 

Modellerna inkluderar detaljer som gör skillnad och som sticker ut. Ta till exempel Spyders 10-ekrade Yokohama ADVAN Racing RS II-fälgar på 17 tum eller den stiliga vintageinteriören med äkta Spinneybeck ”PRIMA”-läder. Den skickliga designen är också tydlig på Speedstern med de specialbyggda 16-tumsfälgarna RAYS Extreme Gram Lights och den fantastiskt eleganta Blue Ether-färgen.

 

Båda konceptbilarna är tillvekade med SKYACTIV-teknik och bevisar att dåtid och framtid kan fungera tillsammans i en elegant sportbilsharmoni.