alt text

Mazdas nya konceptbil RX-Vision med rotarionsmotor har tilldelats utmärkelsen ”Most Beautiful Concept Car of the Year”  på 31 Festival Automobile International. Sportbilen har en helt nyutvecklad rotationsmotor, Skyactiv-R, en okonventionell motorteknologi som är en mycket stark symbol för Mazdas utmanaranda, att aldrig ge upp och att alltid lösa de svåraste problemen.

Läs mer.

Mazda RX-VISION


Utvecklingen av Mazdas nya konceptbil med rotarionsmotor

Mazda RX-VISION, med kommande generationens rotationsmotor, tydliggör Mazdas utmanaranda.

 

Mazda presenterar rotationsmotorn SKY ACTIV-R i sportbilskonceptet Mazda RX-VISION. Den representerar Mazdas nästa och viktiga steg mot ett genombrott inom rotationsmotorns bränsleekonomi, utsläpp och tillförlitlighet.

 

Mazda är den enda biltillverkaren som lyckats marknadsföra och masstillverka rotationsmotorn, och har outtröttligt arbetat för att skapa denna nya konceptbil med framtiden som mål. Mazda var först med att kommersialisera rotationskraften år 1967 med Mazda Cosmo Sport 110S, som sedan följdes av flera andra modeller.

 

RX-VISION har alla vackra proportioner som en bakhjulsdriven sportbil med frontmotor ska ha och är en sann bild av designfilosofin KODO- Soul of Motion. Den är helt modern samtidigt som den behåller samma linjer och äkthet som Mazdas sportbilar haft genom historien

 

Designfilosofin KODO- Soul of Motion är starkt närvarande, bilen har alla de dynamiska och vackra proportionerna som en bakhjulsdriven sportbil med frontmotor ska ha. RX-VISION är en modern konceptbil med klassiska linjer och äkthet som andas Mazdas sportbils historik.

Modellen som visas är en konceptbil och finns inte till försäljning.