products

Miljöeffektiva produkter

 

Mazda bygger bilar som är optimerade för en låg bränsleförbrukning och minimala utsläpp - men utan att gå på kompromiss med körglädjen.

 

S-VT variabla ventiltider

S-VT systemet finns på merparten av våra bensinmotorer för lägre förbrukning och jämnare effekt.

 

2:a generationens Common Rail teknik

2:a generations Common Rail insprutning är standard på samtliga Mazda dieselmotorer för en renare förbrinningsprocess och lägre bränsleförbrukning.

 

Bensinmotor med direktinsprutning - DISI Turbo

Är det möjligt att få en miljöeffektiv motor utan att ge avkall på körglädjen? Absolut. Ett exempel är Mazdas avancerade DISI Turbo bensinmotor som kombinerar direktinsprutning och turboladdning. Detta betyder rena sportvagnsprestanda - högt vridmoment för snabba omkörningar och en fantastisk acceleration - samt låg förbrukning och utsläpp jämfört med andra motorer som har samma effekt. DISI Turbo motorn utvecklar hela 260HK och 380 Nm medan förbrukningen är endast 0,97 l/mil vid blandat körning (finns för Mazda3 MPS).

 

"Gram Strategy"

Mazda försöker uppnå lägre vikt genom användning av nya, avancerade material. Första bilen som drog nyttja av denna strategi var Mazda MX-5 som lanserades sommaren 2005. Trots avsevärt högre utrustningsnivå bland annat på säkerhetssidan var viktökningen jämfört med företrädaren endast 10 kg - vilket betyder 1 155 kg inklusive förare. Ett exempel på Mazdas konsekventa viktbantning är backspegeln som ändrades för att spara 80 g vikt.

Nya Mazda2 som lanserades hösten 2007 tar gramstrategin ett steg vidare. Vikten i Mazda2 har reducerats med c:a 100 kg vilket bidrar till en förbättring i bränsleförbrukningen på hela 16% jämfört med första generation Mazda2 - endast 0,54 l/mil vid blandat körning.

Förutom lägre bränsleförbrukning, mindre utsläpp och mindre materialåtgång i tillverkningen betyder lägre vikt även mer körglädje - i form av snabbare styrrespons och kortare bromssträcka.

 

Partikelfilter

I Sverige är partikelfilter standard på samtliga Mazda personbilar med dieselmotor. Med partikelfilter uppnås en reduktion av cancerframkallande partiklar med mer än 95%. En bil utan partikelfilter släpper ut c:a 3 kg sot under 8 000 mil - med partikelfilter reduceras detta till endast 100 gram! Därmed uppfyller alla Mazda personbilar med dieselmotor miljöklass 2005PM.