SÄKERHET

Håller dig säker, så att du kan njuta av körningen

 

Våra intelligenta säkerhetstekniker i-ACTIVSENSE är utformade för att du ska kunna känna total kontroll när du kör. Genom att hjälpa föraren identifiera potentiella faror, undvika kollisioner där det är möjligt och göra olyckor som inte kan undvikas mindre allvarliga är detta ännu ett sätt som Mazda använder för att koppla samman föraren med bilen genom vår Jinba Ittai-filosofi.

MAZDA RADARFARTHÅLLARE Håll automatiskt ett säkert avstånd till bilen framför

För oss är det viktigt att du kan njuta av den bästa möjliga körupplevelsen, oavsett förhållandena. Mazda radarfarthållare mäter kontinuerligt avståndet mellan din bil och bilen framför, och ser till att du håller dig på säkert avstånd. Det är perfekt för långa körningar och på motorvägar och gör körningen mer njutbar och avslappnande.

TRAFIKSKYLTSAVLÄSNING Se viktiga varningsskyltar som du kanske har missat

Vårt nya system för trafikskyltsavläsning projicerar information direkt på vindrutan så att du alltid är medveten om viktiga vägskyltar, även om du har missat dem. Eftersom informationen finns rakt framför dig behöver du inte ändra fokus eller ta blicken från vägen vilket gör att du kan njuta av körningen.

FILHÅLLNINGSASSISTANS OCH FILBYTESVARNING Ser till att du håller dig i rätt fil

Säkerhetsinnovationer bör förbättra körupplevelsen för dig och dina passagerare. Vårt system för filbytesvarning identifierar linjerna på vägen och varnar dig med en lätt puls om du avviker från ditt körfält av misstag. Om det behövs kan filhållningsassistansen justera styrningen så att du säkert styr tillbaka till mitten av filen. Det är praktiskt när du kör på långa, raka vägar och motorvägar, och gör att du kan fokusera på vägen framför. Larmet aktiveras inte när du signalerar för att byta fil eller gasar.

ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKELN Håller ett öga på saker som du kanske har missat

Alla körningar bör vara så stressfria som möjligt. Backspeglarna kan inte ge dig en helhetsbild, men det kan din Mazda. När du överväger att byta fil använder systemet radar för övervakning av döda vinkeln för att se det du inte kan se. Systemet varnar dig för trafik som närmar sig bakom bilen och som du inte ser på grund av den döda vinkeln. Om du indikerar ett filbyte när systemet identifierar mötande trafik, hörs en varningssignal och en blinkande varning visas i sidobackspegeln. Det skapar trygghet så att du kan slappna av på resan.

AUTOBROMS Vet när det är dags att stanna innan du gör det

Vi hjälper dig att reagera snabbare på faror på vägarna. Autobromssystemet har sensorer som konstant övervakar avståndet och hastigheten mellan dig och hinder framför. Om du kommer för nära och det finns risk för en kollision är bromsarna redo så att du stannar snabbare. I en nödsituation ansätts bromsarna automatiskt om det behövs. Systemet identifierar inte bara fordon, det kan också identifiera fotgängare och avläsa trafikskyltar. Du varnas om du överstiger hastighetsbegränsningen. Tänk snabbare och smartare för säkrare körning.

VARNING FÖR KORSANDE TRAFIK VID BACKNING Håller uppsikt bakåt och åt sidorna

Med vår teknik är du mer medveten om vad som händer runt om dig. Våra sensorer övervakar inte bara det som finns framför eller bakom dig. Eftersom det är svårt att se allt när du backar, varnas du av systemet för korsande trafik vid backning om rörliga objekt som närmar sig från sidan med blinkande ljus på sidobackspeglarna och en varningssignal. Det är praktiskt när du manövrerar ut från en parkeringsplats eller infart. Systemet identifierar dessutom fotgängare och cyklister vilket gör det ännu säkrare.

ADAPTIVA LED-STRÅLKASTARE Strålkastare som tänker framåt

En tydlig vy av vägen framför ökar inte bara säkerheten, det förbättrar även körupplevelsen. Våra nya adaptiva strålkastare har 12 separata LED-lampor som avbländas automatiskt när det finns mötande trafik för att inte blända andra förare. Endast lamporna i förarnas synfält bländas av vilket gör att du har bättre sikt över vägen än om alla lampor bländas av. På motorvägar höjs lamporna automatiskt för att lysa upp mer av vägen. Förbättringar i LED-uppsättningen gör att fotgängare identifieras fortare och att sikten förbättras vid kurvtagning vilket gör kvällskörningar säkrare och mindre ansträngande.

DRIVE TOGETHER

Upplev kraften i Jinba Ittai själv. Upptäck alla modeller, hitta din lokala återförsäljare eller boka en provkörning idag.

Det är inte säkert att den modell som visas säljs i landet. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.