TECHNOLOGY

Maximal effektivitet och prestanda utan kompromisser

 

Våra tekniker vet att bränsleeffektivitet är lika viktigt som prestanda. Därför har de tagit fram ett banbrytande nytt sätt att utveckla våra motorer på, så att du kan luta dig tillbaka och fokusera på den rena glädjen i att köra. Varje detalj av bilen har omformats för att förbättra effektiviteten och maximera egenskaperna. Från karossen och chassit till motorn och växellådan – nu erbjuder vi världens bästa kompressionsförhållande. Vi kallar det för SKYACTIV Technology. 

car
car

upquote Vår i-ACTIV AWD-teknik ger dig total kontroll, oavsett förhållandena downquote

Will It Grip?


Tekniska detaljer En unik kombination av skönhet och teknikFyrhjulsdrift

Vanlig fyrhjulsdrift räcker inte. Vår i-ACTIVE AWD använder 27 sensorer för att kontrollera vägförhållandena 200 gånger i sekunden och växlar sömlöst mellan två- och fyrhjulsdrift. Få perfekt grepp på alla ytor, i alla väder och upplev Jinba Ittai-känslan av perfekt samspel med bilen.

placeholder960x470
placeholder166x82

Fyrhjulsdrift

Perfekt grepp på alla ytor, i alla väder.

placeholder166x82

SKYACTIV Vehicle Dynamics

Perfekt väghållning – en sann reflektion av Jinba Ittai.

placeholder166x82

G-Vectoring Control

Motorstyrningsteknik för enhetlig, dynamisk prestanda.

placeholder166x82

Kaross och chassi

Starkare, lättare kaross och chassi ger enastående smidighet.

G-Vectoring Control Jämnare, mer intuitiv körning

För oss börjar Jinba Ittai med en körställning som vi tagit fram med utgångspunkt i vår filosofi att utforma varje del av fordonet kring föraren. Om man vill skapa samspel räcker det inte med bara teknik. 

  • SKYACTIV-motor

   Motorer

   Våra högeffektiva diesel- och bensindrivna SKYACTIV-motorer ger en ny, spännande nivå av prestanda. Genom att testa gränserna har våra tekniker skapat maskiner som kan pressa ut mycket mer energi ur varje droppe bränsle, vilket ger dig ren körglädje i kombination med låg bränsleförbrukning. Mazdas SKYACTIV-G 2.0 är en raffinerad bensinmotor med direktinsprutning som erbjuder låg bränsleförbrukning i kombination med det högsta kompressionsförhållandet bland bensinmotorer 14.0:1.

   Motorer

  • Växellåda

   Växellåda

   Få maximal kontroll på vägarna tack vare våra avancerade växellådor som för över ännu mer kraft till hjulen, vilket ger smidig, blixtsnabb växling och exakt väghållning. Tack vare ett utökat spärrintervall på mer än 80 % ger den automatiska växellådan SKYACTIV-DRIVE dig samma känsla som en manuell växellåda. Den manuella växellådan SKYACTIV-MT, som är lättast i klassen, gör bilen otroligt lättväxlad.

   Växellåda

  • i-Stop

   i-STOP

   iSTOP (tomgångsstoppteknik) är en smart teknik som sparar bränsle genom att slå av motorn när bilen stannar, till exempel vid tomgångskörning, och samarbetar perfekt med i-ELOOP. Tack vare direktinsprutningstekniker och optimal kolvplacering kan du starta om bilen nästan direkt. På så sätt förbättras bränsleekonomin markant.

   i-STOP

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   Mazdas i-ELOOP (system för regenerering av bromsenergi) lagrar energi som återvinns under bromsning i en kondensator. Den här energin används sedan för att ge strålkastarna, klimatanläggningen, ljudsystemet eller annan elektrisk utrustning ström. i-ELOOP är inte bara ett unikt sätt att lagra energi som annars skulle gå förlorad, utan erbjuder även förbättrad prestanda samtidigt som det sparar bränsle.

   i-ELOOP

  DRIVE TOGETHER

  Upplev kraften i Jinba Ittai själv. Upptäck alla modeller, hitta din lokala återförsäljare eller boka en provkörning idag.

  Det är inte säkert att den modell som visas säljs i landet. Färgerna och vissa exteriör- och/eller interiördetaljer på skärmen kan skilja sig från den faktiska modellen.